Βίντεο με το λαβωμένο ναρκαλιευτικό: Πολλαπλάσιο σε όγκο το φορτηγό που του προκάλεσε ρήγμα

Βίντεο με το λαβωμένο ναρκαλιευτικό:  Πολλαπλάσιο σε όγκο το φορτηγό που του προκάλεσε ρήγμα

 Τεράστιο σε σύγκριση με το ναρκαλιευτικό είναι το φορτηγό πλοίο που διερευνάται κάτω υπό ποίες συνθήκες προκάλεσε ρήγμα στο πολεμικό σκάφος. Το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ είναι 750 τόννων ενώ το φορτηγό πλοίο έχει εκτόπισμα 53.000 τόννων.

Το γιγαντιαίο φορτηγό με τα container του έπλεε με ταχύτητα, 16 κόμβων την ώρα της σύγκρουσης, ενώ το ναρκαλιευτικό είχε μόλις αποπλεύσει από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας .

Από την ανωτέρω φωτογραφία είναι εμφανής η διαφορά μεγεθών, αφού το ναρκαλιευτικό είναι λίγο μεγαλύτερο από το μπλε ρυμουλκό που φαίνεται σαν “βάρκα” δίπλα στο φορτηγό.

Από το μεσημέρι το ναρκοθηρευτικό βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας όπου και θα εκτιμηθεί η ζημία που υπέστη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το χτύπημα η πρύμνη του πολεμικού πλοίου κόπηκε και δίπλωσε. Η ζημιά είναι μεγάλη επειδή το πολεμικό σκάφος είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό με υαλονήματα (GRP) προκειμένου να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής αντοχής, αλλά ….

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι