Βίντεο της Χαμάς για τους τρεις ομήρους που σκότωσαν Ισραηλινοί νομίζοντας ότι ήταν εχθροί

Βίντεο της Χαμάς για τους τρεις ομήρους που σκότωσαν Ισραηλινοί νομίζοντας ότι ήταν εχθροί

Προπαγανδιστικό θεωρούν οι Ισραηλινοί το βίντεο της Χαμάς με τους τρεις ομήρους που σκοτώθηκαν από φίλια πυρά

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με πολλά εφέ και υποβλητική μουσική, που δείχνει τους τρεις νέους άνδρες οι οποίοι προ εβδομάδας φονεύθηκαν από φίλια πυρά. Οι τρεις όμηροι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να ζητήσουν την προστασία ισραηλινών στρατιωτών, διότι οι τελευταίοι θεώρησαν ότι είχαν να κάνουν με μέλη της Χαμάς και τους πυροβόλησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις όμηροι είχαν αφεθεί ελεύθεροι επειδή εκείνοι που τους κρατούσαν αναγκάστηκαν εσπευσμένα να απομακρυνθούν, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η Χαμάς υποστηρίζει ότι τους είχε αφήσει ελεύθερους και ότι οι τρεις Ισραηλινοί είχαν γράψει μηνύματα χρησιμοποιώντας κέτσαπ σάλτσα από πλαστικές συσκευασίες στον τοίχο του δωματίου όπου προηγουμένως κρατούνταν όμηροι, έφτιαξαν μια λευκή σημαία και ζητώντας βοήθεια από τους Ισραηλινούς στρατιώτες φώναζαν μιλώντας εβραϊκά. Επίσης είχαν βγάλει τις μπλούζες τους ώστε οι στρατιώτες να μην νομίσουν ότι είχαν να κάνουν με βομβιστές αυτοκτονίας, παγιδευμένους με εκρηκτικά.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες όμως θεώρησαν ότι αυτά ήταν “μπλόφα”, ένας από αυτούς σκότωσε τους δύο που πέθαναν ακαριαία και τραυμάτισε τον τρίτο. Ο τρίτος συνέχισε να μιλάει εβραϊκά και βγήκε έξω να ζητήσει βοήθεια, αλλά εκτελέστηκε κι αυτός.

«Προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε ζωντανούς, αλλά ο Νετανιάχου επέμενε να τους σκοτώσει», αναφέρει στην αρχή το σύντομο βίντεο. Το βίντεο δείχνει τους τρεις άνδρες όταν ήταν ζωντανοί, να χαμογελούν και να κρατούν λευκά χαρτιά με τα ονόματα και τους αριθμούς ταυτότητάς τους. Σε άλλο σημείο οι τρεις άνδρες κάθονται σε ένα τραπέζι σε κάτι που μοιάζει με υπόγειο καταφύγιο.

Ο τρόπος που σκοτώθηκαν οι τρεις όμηροι  έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ.  Εκτιμάται ότι το βίντεο της Χαμάς στοχεύει να ασκήσει πίεση στον Νετενιάχου, μέσω της αντιπολιτευόμενης κοινής γνώμης και κυρίως μέσω των συγγενών των ομήρων.

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι