Βολές Νέας Αριστεράς κατά Κασσελάκη για τη συνάντησή τους στις ΗΠΑ με λόμπι του Νετανιάχου

Βολές Νέας Αριστεράς κατά Κασσελάκη για τη συνάντησή τους στις ΗΠΑ με λόμπι του Νετανιάχου

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στην επιλογή του να συναντηθεί με εκπροσώπους της American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος.

Ο κ. Καρπόζηλος γράφει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα εξής: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τις ΗΠΑ και επιλέγει να συναντηθεί με το American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC). Την πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπυ του κόμματος Λικούντ και του κράτους του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι σε μια αδιάφορη στιγμή, αλλά τη στιγμή που ο πλανήτης κινδυνεύει από ανάφλεξη και η κυβέρνηση Νετανιάχου οδηγεί τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένο πόλεμο.

»Διαβάσαμε τη χτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πια σαφές. Ο καθένας και οι επιλογές του. Εμείς, σταθερά, με τον Μπέρνι Σάντερς. Τη δική μας Αμερική. “Το AIPAC είναι μια δεξιά οργάνωση που υποστηρίζει εξτρεμιστές Ρεπουμπλικάνους αρνητές του αποτελέσματος των εκλογών (…) Είτε αρέσει στο AIPAC, είτε όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στις ολέθριες πολεμικές πολιτικές του Νετανιάχου.” (Δήλωση του Μπερνς, 23.12.2023)»

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι