Νίκη: Η κυβέρνηση εκχωρεί εθνική κυριαρχία

Νίκη: Η κυβέρνηση εκχωρεί εθνική κυριαρχία

«Την πολιτική σας, είτε αφορά τα εθνικά θέματα, είτε τα εργασιακά, είτε του κοινωνικού κράτους, την διαπερνά ένα λεπτό νήμα που είναι η εξυπηρέτηση των λίγων και ποτέ των πολλών, ανέφερε ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού για τα «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και των ηχογραφημάτων νέων δημιουργών ή καλλιτεχνών, καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και λοιπές διατάξεις».

Ο πρόεδρος της «Νίκης» είπε σχετικά με την ακρίβεια, πως «χιλιάδες άνθρωποι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και συνταξιούχοι, αναγκάζονται και κάνουν δύο και τρείς δουλειές για να τα φέρουν βόλτα και για να κρατούν όρθιες τις οικογένειές τους» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει οδηγήσει τους πολίτες να ζουν με διλήμματα για το τι πρέπει να επιλέξουν από τις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι αυτό «δεν είναι σταθερότητα, αλλά εξευτελισμός». Χαρακτήρισε «το πολιτιστικό σύστημα αναίσθητο μπροστά στα προβλήματα των ανθρώπων, σαν τον άτυχο αστυνομικό που το απόγευμα έκανε τον φορτηγατζή για να θρέψει την οικογένειά του».

Επέκρινε ως «ασόβαρο» το πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, «βάζει στα ψηφοδέλτιά του μοντέλες, πανελίστες κουτσομπολίστικων εκπομπών και αθλητές, που είναι άσχετες με το αξίωμα του ευρωβουλευτή και οι οποίοι θα ζήσουν με 20.000 ευρώ το μήνα».

Ο κ. Νατσιός σχολίασε την επιλογή να είναι υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, λέγοντας ότι την «κάνατε για να πείσετε, δήθεν, τους Έλληνες ότι ενδιαφέρεστε για τα εθνικά θέματα και δεν μεταλλαχθήκατε και ότι είστε οι ίδιοι». Αντέτεινε ότι η «Νίκη» έχει έναν «άξιο υποψήφιο, τον Κώστα Κυριακού, που είναι ένας σπουδαίος Βορειοηπειρώτης ο οποίος ζει αξιοπρεπώς την έντυπη πενία του και προτάσσει τα στήθη του για την πατρίδα και τον ελληνισμό».

Ο πρόεδρος της «Νίκης» επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι τολμάτε να μιλάτε για «πατρίδα, οικογένεια και θρησκεία» όταν «εσείς κλείσατε εκκλησιές, λοιδορούσατε την Θεία Κοινωνία, επιτρέπετε να διακωμωδούνται η Παναγία και οι Άγιοι μας και να δημιουργούνται μορφώματα γονέα 1, 2 και σε λίγο και σε γονέα 3…». Ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι «όσο και εάν συνεχίζετε να κοροϊδεύατε του Έλληνες πολίτες, στις ευρωεκλογές σας περιμένει ηχηρό χαστούκι, που θα σας γκρεμίσει από το βάθρο της αλαζονείας σας» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «εκχωρεί εθνική κυριαρχία» γι΄ αυτό και κάποια μέλη της «ψάχνουν να βρουν σπίτι στο εξωτερικό». Στις προσεχείς ευρωεκλογές, είπε ο κ. Νατσιός, είναι «η μάχη για την ενίσχυση της ελληνικότητας».

Ο πρόεδρος της «Νίκης», ήταν επικριτικός και στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο αλλά και τα άλλα δύο που αφορούν τις παραγωγές του ΕΚΟΜΕ και το βιβλίο του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας ότι προωθούν την woke ατζέντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι