Βούτσιτς: Δεν συμφέρει το σερβικό λαό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία

Βούτσιτς: Δεν συμφέρει το σερβικό λαό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει την πολιτική της μη επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, όπως ανέφερε, από τη Δύση.

Σε συνέντευξή του στον γενικό διευθυντή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, Αντρέι Κοντράσοφ, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι θα προσπαθήσει και στο μέλλον να υπερασπιστεί τη στάση του στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Η απάντησή μου θα είναι η ίδια, ότι θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τη θέση μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Το κάνουμε αυτό εδώ και δύο χρόνια. Δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουμε να το συνεχίσουμε, αλλά το ελπίζω», είπε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ανέφερε ότι η απόφαση για τη μη επιβολή κυρώσεων ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και με βάση την εμπειρία του σερβικού λαού από ανάλογες κυρώσεις που του επιβλήθηκαν στο παρελθόν. «Αποφασίσαμε να καταδικάσουμε τη σύγκρουση, όπως το έπραξαν όλοι, αλλά όχι και να επιβάλουμε κυρώσεις. Έχουμε ζήσει οι ίδιοι τη σημαίνει να σου επιβάλουν κυρώσεις και θα ήταν άδικο να συμπεριφερθούμε έτσι στον φίλο ρωσικό λαό», είπε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Υπενθύμισε ότι η Σερβία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν επέβαλε κυρώσεις χαρακτηρίζοντας έντιμη τη στάση αυτή και χρησιμοποίησε τη λαϊκή ρήση: «Ο καλός ο φίλος στα δύσκολα φαίνεται».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι