Βουλή: Με μέλος του Τάγματος Αζόφ η ομιλία Ζελένσκι (video)

Βουλή: Με μέλος του Τάγματος Αζόφ η ομιλία Ζελένσκι (video)

Στην ομιλία που απηύθυνε προς το ελληνικό Κοινοβούλιο ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, έκανε εκτενή αναφορά στη Μαριούπολη και κατηγόρησε τη Ρωσία για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. «Η πόλη έχει καταστραφεί, έχει ισοπεδωθεί» είπε ο Ζελένσκι και περιέγραψε τις ελλείψεις και την αδυναμία μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους.

Η πόλη είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα, είπε ο Ζελένκσι και έκανε εκτενή αναφορά στις ιστορικές σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας. Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να ιδρύσει μία Φιλική Εταιρεία κατά τα πρότυπα της Φιλικής Εταιρείας που είχε ιδρυθεί στην Οδησσό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μετέφερε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα δύο ανδρών ελληνικής καταγωγής που όπως είπαν μάχονται στη Μαριούπολη, ο ένας με το (κατά δήλωση του) νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ. Και οι δύο ζήτησαν βοήθεια και συμπαράσταση από την Ελλάδα. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια που έχει προσφέρει και ζήτησε να ασκήσει την επιρροή της στην ΕΕ ώστε να πιεστεί η Ρωσία για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, με διεθνή εποπτεία. Έκλεισε την ομιλία του με το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, “Ελευθερία ή Θάνατος”.

https://youtu.be/alFJxM4sCpY

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version