Βραζιλία – κορονοϊός: 356 εκ. δολάρια για αγορά ή παραγωγή εμβολίου

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο εξέδωσε ένα προεδρικό διάταγμα χθες για τη διάθεση 1,9 δισεκατομμυρίων ρεάλ (356 εκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να γίνει αγορά ή ακόμη και παραγωγή ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσεται από την AstraZeneca PLC, αλλά και ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, ο στρατηγός Εντουάρντο Παζουέλο, δήλωσε πως το εμβόλιο (Oxford/AstraZeneca) είναι αυτό που υπόσχεται περισσότερα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ η τεχνολογία για την ανάπτυξή του θα αποκτηθεί από τη Βραζιλία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας εκτός των ΗΠΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι