Βρετανία: Βουλευτής των Εργατικών τέθηκε εκτός κόμματος επειδή χτύπησε περαστικό

Βρετανία: Βουλευτής των Εργατικών τέθηκε εκτός κόμματος επειδή χτύπησε περαστικό

Βουλευτής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος διαγράφηκε από τις τάξεις του σήμερα, επειδή φέρεται να γρονθοκόπησε έναν περαστικό, υποστηρίζοντας ότι το θύμα τον απείλησε. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο δρόμο, μετά από μια νυχτερινή έξοδο του βουλευτή με φίλους του.

Ο Μάικ Έιμσμπερι, 55 ετών, τέθηκε εκτός κόμματος, διότι πλάνα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας τον δείχνουν να μιλάει με έναν άνδρα και εν συνεχεία να του ρίχνει πρώτος μια γροθιά και στη συνέχεια, να τον χτυπάει επανειλημμένα, ενώ εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος. Άλλο βίντεο δείχνει τη συνέχεια του επεισοδίου, όπου ο Έιμσμπερι ακούγεται να λέει σε κάποιον που δεν φαίνεται στην κάμερα: «Δεν θα ξανα-απειλήσεις τον βουλευτή».

Εκπρόσωπος των Εργατικών είπε ότι ο Έιμσμπερι, που εκλέγεται στη βορειοδυτική Αγγλία, ειναι συνεργάσιμος με τις αρχές, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητά του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής το Σάββατο, προτού δημοσιοποιηθεί το βίντεο, υποστήριξε ότι «αισθάνθηκε να απειλείται στον δρόμο έπειτα από μια νυχτερινή έξοδο με φίλους» και ότι επικοινώνησε ο ίδιος με την αστυνομία για να αναφέρει το συμβάν. «Δεν θα κάνω άλλα σχόλια δημοσίως αλλά φυσικά θα συνεργαστώ με οποιαδήποτε έρευνα, εφόσον απαιτηθεί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx