Βροχές σήμερα και από Ιούνιο 36άρια

Βροχές σήμερα και από Ιούνιο 36άρια

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης” να φέρνει σε ορισμένες περιοχές βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Εντούτοις από αύριο αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και οι περισσότεροι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο Ιούνιος θα μπει με  θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών ειδικά στο νότο.

Σήμερα, η “ψυχρή λίμνη” θα κάνει αισθητή την παρουσία της με βροχές και καταιγίδες, για να υποχωρήσει σταδιακά από το βράδυ.

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολλυδάς γράφει για σήμερα τα εξής:  Την Κυριακή στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες θα εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Oι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, με τον Μάιο να παραδίδει το σκυτάλη στον Ιούνιο, ο οποίος καταφτάνει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες των 36 βαθμών Κελσίου, ήδη από τις πρώτες ημέρες.

Για τη Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλεπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα Δωδεκάνησα μετά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας και γενικά αίθριο καιρό, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πιθανόν να σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμομωμένες καταιγίδες.

Για την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά παντού αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αναμένονται άνεμοι 3-5 Μποφόρ και ίδια θερμοκρασία με της Τρίτης. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέλθει και θα έχουμε σύμφωνα με την ΕΜΥ περίπου ίδιο καιρό με της Τετάρτης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι