Ξάνθη: Οι Ρομά στο Δροσερό πανηγυρίζουν μετά τα αρνητικά τεστ κορονοϊού (βίντεο)

Ξάνθη: Οι Ρομά στο Δροσερό πανηγυρίζουν μετά τα αρνητικά τεστ κορονοϊού (βίντεο)

Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση, με τους Ρομά να φωνάζουν πως δεν υπάρχουν κρούσματα του κορονοϊού, στον οικισμό τους.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, οι Ρομά στο Δροσερό πανηγύρισαν έντονα, μετά το άκουσμα της είδησης ότι δεν υπάρχει επιβεβαιωμένα κρούσμα του κορονοϊού στον οικισμό της Ξάνθης.

Νωρίτερα, στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως τα 326 δείγματα που ελήφθησαν από το Δροσερό και τον Τόπειρο και μετά από ενδελεχή έλεγχο σε 3 εργαστήρια, βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Πάντως, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να εφησυχάσουν καθώς η Ξάνθη παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής.

Όμως, μετά την επίσημη ενημέρωση περί μη ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού, οι κάτοικοι του οικισμού βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να φωνάζουν και να επιδίδονται σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να υφίστανται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι κάτοικοι μετέβησαν στο σημείο που βρίσκονται τα περιπολικά της Αστυνομίας και περιφρουρούν τον οικισμό, και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, τονίζοντας πως δεν αποτελούν «υγειονομική βόμβα».

Την ίδια στιγμή ωστόσο το 15 μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή, κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι