Ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία της δίκης του Τραμπ

Ξεκίνησε επισήμως η διαδικασία της δίκης του Τραμπ

Η αμερικανική Γερουσία ξεκίνησε σήμερα επισήμως την ιστορική διαδικασία της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ  με το ερώτημα της καθαίρεσης του.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ που προήδρευσε στη συνεδρίαση, κάλεσε τους επτά κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους οποίους επικεφαλής είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ που  ανέγνωσε και τα δύο άρθρα παραπομπής.

Η Γερουσία θα καλέσει τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, που αναμένεται να ορκιστεί σε περίπου δύο ώρες πριν ορκίσει με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές. Ο Ρόμπερτς θα συντονίσει τη δίκη, μόλις την τρίτη στην ιστορία των ΗΠΑ, που αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι