Ξενώνας στις Σέρρες μετατράπηκε σε γηροκομείο – Επτά στον εισαγγελέα

Ξενώνας στις Σέρρες είχε γίνει παράνομο γηροκομείο - Επτά στον εισαγγελέα,

Την δράση ενός κυκλώματος που λειτουργούσε παράνομο γηροκομείο στο Λιθότοπο, στις Σέρρες, αποκάλυψε η ΕΛΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών. Η επιχείρηση λειτουργούσε ως ξενώνας, όμως όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα δεν ήταν ξενώνας, αλλά παράνομος οίκος ευγηρίας που δεν πληρούσε κανένα από τα κριτήρια που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Στην πορεία των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι το παράνομο γηροκομείο είχε σχέση και με γιατρούς αλλά και γραφεία τελετών, που φρόντιζαν για την έκδοση των πιστοποιητικών θανάτου όσων ηλικιωμένων έφυγαν από τη ζωή.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία συνολικά σε βάρος επτά ατόμων. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα που λειτουργούσαν τον παράνομο οίκο ευγηρίας, δύο γιατροί και δύο υπεύθυνοι γραφείων τελετών, οι οποίοι συγκάλυψαν το θάνατο 2 ηλικιωμένων γυναικών που διέμεναν στον ξενώνα χωρίς ιατρική μέριμνα, ενώ στα πιστοποιητικά αναφέρεται ότι αποβίωσαν στα σπίτια τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι