Υπάρχει πρόοδος στις επαφές ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο

Προπαγάνδα, ΜΜΕ και κατασκοπεία οξύνουν τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, Γιώργος Πρωτόπαπας

Νέα σημαντική πρόοδος έχει γίνει στο κείμενο της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας Κίνας – ΗΠΑ τον περασμένο ένα και πλέον μήνα, ανέφερε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε μήνυμά του προς τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μήνυμα, που μετέφερε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, σε συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Σι ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού, ισότητας και αμοιβαίου οφέλους και να λύσουν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ώστε να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις για το κείμενο της συμφωνίας.

Με την παρούσα κατάσταση, μία υγιής και σταθερή ανάπτυξη των σινοαμερικανικών σχέσεων είναι προς το συμφέρον τόσο του κινεζικού όσο και του αμερικανικού λαού, καθώς και προς το συμφέρον λαών άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο, και απαιτεί ιδιαίτερα τη στρατηγική καθοδήγησή τους, σημείωσε ο Σι προς τον Τραμπ.

Ο Σι είπε, επίσης, ότι είναι έτοιμος να έχει άμεση επαφή με τον Τραμπ με διάφορους τρόπους και ότι πιστεύει πως οι σινοαμερικανικές σχέσεις θα σημειώσουν νέα και μεγαλύτερη πρόοδο υπό την κοινή καθοδήγησή τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι