Ζαχαράκη: Πιθανόν να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

Ζαχαράκη: Πιθανόν να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

Το ενδεχόμενο να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία άφησε ανοιχτό η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6 η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι.  «Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά», είπε η κυρία Ζαχαράκη.

Μιλώντας ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

Ζαχαράκη: Λειτουργούμε βάσει των συμβουλών των ειδικών

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν. «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της σχολικής χρονιάς και μετά την 15η Ιουνίου.

«Λειτουργούμε σε συνάρτηση των συμβουλών των ειδικών, των αναγκών κάλυψης της ύλης αλλά και της ομαλότερης επιστροφής των παιδιών στην τάξη με μέριμνα για την υγεία τους» εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη επισημαίνοντας ότι «υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».«Όλα εξαρτώνται από την εβδομάδα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί για την επιστροφή αλλά και τον τρόπο επιστροφής» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι