Ζαχάροβα: “Μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτή επίθεση διοργανώθηκε από το ISIS”

Ζαχάροβα: “Μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτή επίθεση διοργανώθηκε από το  ISIS”

Η Μαρία Ζαχάροβα επανέλαβε και σήμερα ότι το ISIS δεν είχε τη δυνατότητα να οργανώσει και να πραγματοποιήσει αυτή την επίθεση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε» ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας την περασμένη Παρασκευή στην οποία σκοτώθηκαν 140 άνθρωποι.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση. Η ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε μεν την ευθύνη την επομένη της επίθεσης, όμως η Ρωσία επιμένει ότι ξένες δυνάμεις βρίσκονται πίσω από αυτήν. «Η πρώτη δουλειά των ΗΠΑ, μέσα σε λίγη ώρα από την επίθεση, ήταν να εξαιρέσουν από τη λίστα των υπόπτων την Ουκρανία. Με τι στοιχεία; Τι ήξεραν;», είπε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων για τις δηλώσεις συμπαράστασης και συμπάθειας που έλαβε απ όλο τον κόσμο, μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής και τόνισε ότι ενώ αρχικά οι περισσότερες χώρες τήρησαν μια παγερή σιωπή ή έλεγαν γενικόλογα συλλυπητήρια, άρχισαν μέσα σε δυο μέρες να αλλάζουν στάση υπό την πίεση του απλού κόσμου που έβλεπε το μέγεθος της τραγωδίας».

Εν τω μεταξύ έγινε σήμερα γνωστό ότι έγιναν δεκάδες συλλήψεις μελών  ορισμένων ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατικές τη ρωσική ομοσπονδία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι