Zeitung: Οι Ρώσοι προσπαθούν να ανεβάσουν το AfD διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις

Politico: Πραξικόπημα του Πούτιν η άνοδος "φιλορωσικών" κομμάτων στη Γερμανία!

«Η εταιρεία Social Design Agency (SDA), που εδρεύει στη Μόσχα, διασπείρει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια ψευδείς πληροφορίες, 24 ώρες το 24ωρο, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σε στενή συνεργασία με το Κρεμλίνο», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα WDR και NDR.

Όπως αναφέρουν αυτά τα τρία ενημερωτικά μέσα, «αναλύοντας παρουσιάσεις, πίνακες, καταλόγους, γραφήματα και έγγραφα που παρείχε μια ανώνυμη πηγή» διαπίστωσαν ότι στο στόχαστρο της εταιρείας που διαδίδει φιλορωσικά σχόλια βρίσκεται ο κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Αναφέρουν ότι σύμφωνα με έγγραφο του 2022 που διέρρευσε πρόσφατα, ένας από τους στόχους ήταν να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος AfD και να φθάσουν το 20%.

«Ένας άλλος στόχος της ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης ήταν να διαδοθεί η ιδέα ότι η υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία δημιουργεί τη χειρότερη οικονομική και κοινωνική κρίση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας», γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Θέλουν να διχάσουν την κοινωνία μας», είπε στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών (BfV), Τόμας Χάλντενβανγκ. Σύμφωνα με τον Χάλντενβανγκ, οι υπηρεσίες του εργάζονται σκληρά για να ταυτοποιήσουν εκείνους που «θέλουν να καταστρέψουν τη γερμανική δημοκρατία» και ότι τελικά «θα τους εμποδίσουν να αποσταθεροποιήσουν τη δημοκρατία στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx