Όταν η κυβέρνηση ανατρέπει τον λαό της…

Όταν η κυβέρνηση ανατρέπει τον λαό της…

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο βιβλίο του γράφει για το βράδυ του δημοψηφίσματος: «Σήμερα, έχουμε ένα περίεργο φαινόμενο μιας κυβέρνησης που ανατρέπει το λαό της»…

Όποια γνώμη κι αν έχει κάποιος για τον Βαρουφάκη, οφείλει να παραδεχτεί πως σχολίασε εξαιρετικά εύστοχα τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Μια κωλοτούμπα από έναν πρωθυπουργό που ψηφίστηκε ακριβώς για να μην κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι. Που κατάφερε μέσα σε μία νύχτα να μετατρέψει το υπερήφανο ΟΧΙ σε ταπεινωτικό ΝΑΙ και να θάψει τις ελπίδες του 62% των Ελλήνων!

Μια κωλοτούμπα που αποτελεί την κορύφωση ενός παραλογισμού που βιώνουμε με τον πιο δραματικό και επώδυνο τρόπο στα μνημονιακά χρόνια. Διότι, μόνο η λέξη παραλογισμός μπορεί να αποδώσει τα όσα μας συμβαίνουν από το 2010.

Μπήκαμε στο μνημόνιο με χρέος 140% του ΑΕΠ. Και μετά από επτά χρόνια «προγραμμάτων διάσωσης» το χρέος είναι πάνω από 170%! Και ως του μνημονιακού θαύματος, ενώ το χρέος του 2010 είχε σωστά κριθεί μη βιώσιμο, το τωρινό κρίνεται «βιώσιμο» για να μη γίνει ελάφρυνση.

Και γι’ αυτόν τον οικονομικό παραλογισμό, που ακόμα κι ένας μαθητής του δημοτικού μπορεί να τον διακρίνει, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα! Λες και πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Κι ενώ δανειστές, φίλοι, εχθροί κι εταίροι παραδέχονται με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η συνταγή που μας έδωσαν ήταν λάθος, συνεχίζουν να την εφαρμόζουν με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Αντί να μας γιατρεύουν, μας σκοτώνουν σιγά σιγά…

Σε αργό θανάτο

Πρόκειται για έναν οικονομικό μιθριδατισμό που οδηγεί ένα λαό και μια χώρα στον αργό θάνατο. Κι όμως, κανείς από τους πρώην, τους νυν και τους επίδοξους κυβερνώντες δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Δεν έχουν περάσει λίγα 24ωρα, που ο αρχιτέκτονας της ελληνικής καταστροφής Δρ Σόιμπλε κατήγγειλε το ΔΝΤ πως εξαιτίας των λανθασμένων προβλέψεών του απέτυχαν τα προγράμματα προσαρμογής. Και παρότι θεωρεί άστοχες και τις τωρινές προβλέψεις του, μας υποχρέωσε να πάρουμε τα μέτρα που το Ταμείο ζητά, γνωρίζοντας πως κι αυτά θα αποτύχουν!

Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός του παραλογισμού, τότε ποιος μπορεί να είναι; Ίσως, το τσακαλώτειο σχόλιο: «Πρέπει να κλωτσάμε το κουτάκι μπροστά». Με το καλό υπουργέ μας να κυλάτε και το τσέρκι!

Και κάπως έτσι, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τον παραλογισμό των μνημονίων. Και επειδή μας «έφαγαν» τ’ αυτιά με την, από το 1993, πρόβλεψη Μητσοτάκη για υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, να θυμίσουμε ότι πρώτοι το είχαν προβλέψει, σε προκήρυξή τους το 1986, οι τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη»!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι