ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μήνυμα ενότητας από Κασσελάκη ” – Ποιος δεν τον συνεχάρη

Μήνυμα ενότητας από Κασσελάκη " – Ποιος δεν τον συνεχάρη

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Χαρούμενος με το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. «Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά, γίνεται το μέλλον» είπε αρχικά.

«Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίς και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία. Ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το πλήθος φώναζε: «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα και να-τος-να-τος ο πρωθυπουργός!». «Ο τόπος χρειάζεται φως» τόνισε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά.

«Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Όλη την οικογένειά μου, ξαδέρφια, θείους ανίψια και να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον αδερφό μου, την μητέρα και τον πατέρα μου. Αλλά πάνω απ΄όλα, την δική μου προσωπική οικογένεια και αυτή είναι ο Τάιλερ. Να πω στον Τάιλερ ευχαριστώ. Είσαι ο λόγος που είμαι εδώ»!

«Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου που με συνεχάρη. Και εγώ από την πλευρά μου της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα της. Και της είπα ότι την εκτιμώ και προσβλέπω πραγματικά στην επόμενη μέρα στη συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ» είπε τρεις φορές ο Στέφανος Κασσελάκης. Και έκλεισε με νόημα: «Στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος»!

Η δήλωση Αχτσιόγλου

Το αποτέλεσμα αποδέχτηκε η Έφη Αχτσιόγλου η οποία προηγουμένως τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη, κάτι που έπραξε και στην δήλωση της. Η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία ξεπέρασε το φράγμα των 130.000, φτάνοντας τα 133.261 άτομα.

Το βράδυ της Κυριακής η Έφη Αχτσιόγλου έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και προχώρησε σε δήλωση: «Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου η οποία μετέβη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Ακολούθως ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η μεγάλη συμμετοχή και τις δυο Κυριακές στην κάλπη έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς». Ευχαρίστησε καθέναν και καθεμία που προσήλθε στην κάλπη, σημειώνοντας ότι «έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για να δώσει τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάζες που έρχονται». Ανέφερε ότι τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την επιτυχία του, «του εύχομαι να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα».

Η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αναφέροντας: «ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση». Δεν είναι δίχως σημασία ότι ευχαρίστησε προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, λέγοντας πως «η διαρκής παρουσία τους δίπλα μου ήταν για μένα μια ένδειξη ότι αυτή η μάχη είχε αξία».

Κλείνοντας η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε τον γιό της: «Θέλω να ευχαριστήσω και το μικρούλη μου γιο που, παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και να του υποσχεθώ ότι από αύριο τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα για μας».

Κατά την άφιξη της στην Κουμουνδούρου η κ. Αχτσιόγλου έγινε δεκτή από μέλη της Νεολαίας και υποστηρικτές της με συνθήματα όπως «εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής», «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά», «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», με την ίδια να ανταποδίδει τη θερμή υποδοχή υψώνοντας τη γροθιά της. Ενώ οι ψηφοφόροι της έδωσαν το στίγμα τους για την επόμενη ημέρα όπως και η ίδια με την ιδιαίτερη αναφορά στον τους κ.κ. Χαρίτση και Ηλιόπουλο δεν έκανε καμία αναφορά για τον δικό της μελλοντικό ρόλο ή ότι είπε στον νέο αρχηγό ότι είναι στην διάθεσή του.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος τηλεφώνησε στον νικητή των εκλογών, Στέφανο Κασσελάκη τον συνεχάρη και του είπε ότι είναι στην διάθεσή του για να αρχίσουν δουλειά άμεσα. Στο αποτέλεσμα αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χωρίς να δώσει συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα Αριστερά».

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο 75% των ψήφων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%. Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτων των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.

Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ. Η επικράτηση Κασσελάκη φαίνονταν από τα πρώτα αποτελέσματα.

Η καταγγελία Κασσελάκη

Προηγουμένως, ο κ. Κασσελάκης προχώρησε σε καταγγελία για την διαδικασία: Με ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προχωρά σε καταγγελία πως οι εφορευτικές επιτροπές δεν βρίσκουν τα νέα μέλη που ψήφισαν πρώτη φορά την προηγούμενη Κυριακή. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών».

Πηγές της Κουνδούρου τονίζουν πως δεν υφίσταται ζήτημα σε τέτοια έκταση που να δικαιολογεί αυτή την αντίδραση Κασσελάκη και αυτό γιατί σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιπρόσωποι των υποψηφίων. Μάλιστα, όπως τονίζουν, υπήρχαν 500 περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη. Την ίδια στιγμή υπήρξε “γκρίνια” για συνεχή sms από υποψήφιο.

Τί δήλωσε ο Τσίπρας

Τον διάδοχό του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο δημαρχείο της Καισαριανής και προχώρησε σε δηλώσεις: «Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 44,91% (66.156 ψήφοι) την περασμένη Κυριακή, έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που πήρε η κ. Αχτσιόγλου. Με τον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί μετά από συνάντηση και κοινή δήλωση ο τέταρτος της εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Παππάς, ο οποίος απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι). Με την κ. Αχτσιόγλου και συνεπώς απέναντι στον κ. Κασσελάκη έχει συνταχθεί ο έτερος υποψήφιος της περασμένης Κυριακής Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγήκε τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι). Εναντίον του κ. Κασσελάκη είχε ταχθεί ήδη πριν τον πρώτο γύρο ο πέμπτος της αναμέτρησης Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι