Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Τσακαλώτος και Πέρκα με επιστολή Φάμελλου
13/11/2023Το Σαββατοκύριακο ήταν θυελλώδες για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση τα στελέχη της “Ομπρέλας” με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτο και άλλα ιστορικά στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Βίτσας. Επίσης αποχώρησαν η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ακόμη παραιτήθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο παραμένουν μέλη του κόμματος οι πρώην βουλευτές Γιώργος Κυρίτσης και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Η αποχώρηση Τσακαλώτου και Πέρκα – που είναι βουλευτές, επικυρώθηκε και τυπικά, με επιστολή του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Η κίνηση αυτή με εντολή Κασσελάκη προλαβαίνει την δήλωση ανεξαρτητοποίησης των δύο.
«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας, που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε δήλωσή του στο ραδιόφωνο ‘’στο Κόκκινο’’.
Το πρωί η κυρία Πέρκα μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα. «Προφανώς θα γίνει ανεξαρτητοποίησή μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης», είπε στο MEGA η κυρία Πέρκα.
Όπως είπε «την έδρα μου δε θα την παραδώσω. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από την γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δε δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω». Συνεχίζοντας την επίθεσή της στον Στέφανο Κασσελάκη η κυρία Πέρκα είπε ότι «ο πρόεδρος που έχει αγνοήσει πλήρως το καταστατικό με όλες αυτές, τις τελευταίες ειδικά κινήσεις, επικαλείται ένα καταστατικό για έναν άνθρωπο που δεν είναι μέλος του κόμματος. Επίσης φαίνεται δεν ξέρει και τις διαδικασίες. Από χθες ζητάει μια έδρα πριν ακόμη γίνει ανεξαρτητοποίηση. Εγώ θέλω να υπενθυμίσω ότι έχουμε κάποιους στην κοινοβουλευτική ομάδα οι οποίοι δεν είναι μέλη του κόμματος».
«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εμάς ο στόχος μας, όσων φύγαμε, παραμένει να είναι το καθεστώς Μητσοτάκη, θα κάνουμε μια σκληρή αντιπολίτευση αλλά τεκμηριωμένη, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση τον κόσμο της Αριστεράς που πονάει αυτήν την στιγμή. Αυτή η μετάλλαξη η βίαιη του κόμματος έχει προκαλέσει μεγάλο ρήγμα που δεν είναι μόνο σε επίπεδο στελεχών. Αυτό που είναι σοβαρό είναι αυτό που γίνεται στη βάση του κόμματος, έχουμε καθημερινά αποχωρήσεις» πρόσθεσε η κυρία Πέρκα.
Η ίδια εκτίμησε, τέλος, ότι «αγαπημένοι σύντροφοι που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη αλλά και νεότεροι που έχουν δώσει μάχες, δε θα αντέξουν για πολύ. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι, σε όλη αυτήν τη διαδικασία, όποιος έχει μια άλλη άποψη χαρακτηρίζεται υπονομευτής. Η προχθεσινή τοποθέτηση του προέδρου μάς πρόσβαλε, απορώ πως δεν έφυγε όλη η αίθουσα, δεν μπορείς να αναφέρεσαι μπροστά σε αγωνιστές της Αριστεράς σε 5η φάλαγγα. Δεν είναι κουβέντες που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος που έχει σχέση, καταρχάς, με την πολιτική».
Τη σκυτάλη από την κυρία Πέρκα πήρε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες από την ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να δημιουργήσει ένα κόμμα προσωποπαγές, χωρίς ενδιάμεσα όργανα και καταστατικά.
«Ψηφίστηκα από 200.000 ανθρώπους. Νομίζω ότι τήρησα απολύτως τη δέσμευση που είχα πάρει. Έμεινα σταθερός στις θέσεις. Επομένως το θέμα έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης το επανέφερε τώρα διότι είναι λίγο θυμωμένος με μία ανάλυση που έκανα στο tvxs γράφοντας, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την εμφάνισή του, ότι είναι καλός στην αριθμητική γιατί πρόσθεσε αντιπάλους και προβλήματα, αφαίρεσε οπαδούς, πολλαπλασίασε τους εχθρούς και διαίρεσε ακόμα και το δικό του στρατόπεδο και ανέλυα στοιχεία της προσωπικότητας και του τρόπου που λειτουργεί, τα οποία βάθυναν την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.
«Δεν έχω κάτι με τον κ. Κασσελάκη. Μακάρι να τα καταφέρει. Προσωρινά όλα τα δείγματα αρνητικά. Εδώ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε πολύ μεγάλη κρίση, θα αντιμετωπίσει τον κύριο Μητσοτάκη; Χρειάζεται μια πραγματική απάντηση γιατί η ΝΔ έχει αφεθεί χωρίς αντίπαλο. Κάνει ότι θέλει και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία. Πρέπει κάποιος να τα αντιμετωπίσει και νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση «ποιος είναι ο στόχος του κ. Κασσελάκη» απάντησε: «Δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Καταρχήν είναι προφανές ότι θέλει να πάρει το κόμμα και από την αριστερά να το πάει κάπου στο κέντρο προς την κεντροδεξιά. Αυτές είναι οι θέσεις, οι οποίες εξέφρασε και στην συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Όλα αυτά που είδα δεν είχανε καμία σχέση όχι με το ΣΥΡΙΖΑ, με την αριστερά ή τους σοσιαλιστές, ούτε το κέντρο στην Ευρώπη δεν λέει αυτά τα πράγματα. Θέλει να κάνει ένα προσωποπαγές κόμμα που να είναι αυτός και η μάζα, χωρίς ενδιάμεσα όργανα, χωρίς καταστατικά και χωρίς σεβασμό στις διαδικασίες. Αυτό έκανε τώρα θέτοντας, από την Αμερική, εκτός κόμματος κάποια στελέχη, που δεν είχε δικαίωμα να το κάνει και προκηρύσσοντας δημοψήφισμα το οποίος είναι αντικαταστατικό».
Πιθανές νέες διασπάσεις βλέπει ο Σταθάκης
«Η συγκρουσιακή ομιλία του Κασσελάκη δικαίωσε πλήρως την επιλογή μου» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, με τον ίδιο να λέει «θα υπάρξουν νέες διασπάσεις; Πιθανόν να υπάρξουν αν συνεχιστεί το πολεμικό κλίμα από την ηγεσία».
Μιλώντας στο ΟΡΕΝ για τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει επιλέξει τη σύγκρουση σε αντιπαράθεση με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ και κάτι παραπάνω». «Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε με πρόεδρο τον Κασσελάκη έκλεισε τον κύκλο του και δεν έχει θέση ένας αριστερός που έζησε 15 χρονια με πολυφωνία» πρόσθεσε.
Μάλιστα και παραδέχθηκε ότι «κάποιες εκφράσεις (σ.σ. των διαφωνούντων) είχαν κάποιο ακριαίο στοιχείο» πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πώς τις αντιμετωπίζεις. Εδώ έκανε ολομέτωπη επίθεση σε όλη την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε είστε σάλτσα πουμαρό, είστε η 5η φάλααγγα του Μητσοτάκη, δεν είχε νόημα να ακούς τέτοια πράγματα».
«Ήταν προσβλητική για κάθε άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σταθάκης για την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην πρώτη ημέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής προσθέτοντας ότι «η εμφάνιση Κασσελάκη εδράζεται σε μια επίθεση που δέχεται η αριστερά εντός ΣΥΡΙΖΑ πριν την εκλογή Κασσελάκη από την ηγετική ομάδα που τον στηρίζει. Θυμίζω τη ρητορική για υπονομευτές του Τσίπρα»
«Το πρόβλημα του κόμματος αρχίζει το 2019 όταν υπήρχαν δύο φωνές: η μια προσπαθούσε να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση και η δεύτερη έκανε λαϊκίστικο θόρυβο με κύριους εκφραστές Πολάκη – Παππά που προωθούσαν ένα μοντέλο αντιμητσοτακικού λαϊκισμού», κατέληξε ο πρώην υπουργός.
Βασιλειάδης: Με ξένισαν φράσεις του Κασσελάκη
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ενωτικός, μιλώντας στο Action24.Ωστόσο, αναφορικά με την επεισοδιακή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «υπήρχαν εκφράσεις, μέσα στην ένταση, που με ξένισαν».
Γ. Βασιλειάδης:«Με ξένισαν φράσεις στην ομιλία του προέδρου»
Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ εδώ: https://t.co/oFRHXRKbDZ#Action24 #ProiniZoni #ΣΥΡΙΖΑ #Κασσελάκης pic.twitter.com/8RKDy8TWaI
— Action24 (@action24tv) November 13, 2023
Όπως τόνισε, ωστόσο, «με ξένισαν και συμπεριφορές που εκκινούν από την ημέρα που εξελέγη ο νέος πρόεδρος, αλλά και συμπεριφορές γηπέδου την ώρα που μιλάει ο πρόδρος». «Μπορεί να έχουμε μεταξύ μας πολιτικές διαφωνίες, όμως δεν μπορεί να γίνεται μεταξύ μας αρένα», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ των τάσεων μέσα στο κόμμα ήταν πραγματικά διαλυτική», ανέφερε σε άλλο σημείο. «Δεν είναι δείγμα υγείας», τόνισε.
Για τις αποχωρήσεις ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «οποιαδήποτε διάσπαση είναι λάθος» ωστόσο «με το ζόρι δεν μπορεί να μείνει κάποιος σε μία συλλογικότητα». Για την Έφη Αχτσιόγλου και για το αν υπάρχει θέμα διαγραφής ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: «Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής, δεν χαρακτήρισαν τον πρόεδρο, χαρακτήρισαν τακτικές».
Βίτσας: Ο νέος φορέας θα είναι στις εκλογές
Στην εκτίμηση ότι ο νέος φορέας που υπονόησαν τα μέλη της Ομπρέλας με το κείμενο αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές προχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας περιγράφοντας και ποιοι θα μπορούσαν να είναι συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια.
«Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική αριστέρα και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές» τόνισε μιλώντας στο Action24. Ερωτηθείς αν έχει κλειδώσει η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές απάντησε ότι «χρειάζεται ακόμα συζήτηση αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κλειδώσει η κάθοδος στις ευρωεκλογές». «Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντηση που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θαρρος».
Αναφορικά με τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν, ο κ. Βίτσας είπε αρχικά «Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς. Αν με ρωτάτε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξία επικοινωνιακά. Το ΜΕΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».
«Στελέχη του του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να φύγουν, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες που είναι ή δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, ομάδες σοσιαλδημοκρατικές που ιδρύονται μέσα στα πανεπιστήμια από καθηγητές» πρόσθεσε στους πιθανούς συμμετέχοντες ο κ. Βίτσας. Αφού ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν θα είμαι επικεφαλής» πρόσθεσε ότι «μας ενδιαφέρει στο βαθμό που διαμορφώνεται ένα τέτοιο πράγμα να υπάρχουν και νέα στελέχη και σε ηλικία και σε ιδέες κλπ.». Ειδικά, δε, για τον Διονύση Τεμπονέρα είπε ότι «εγώ δεν θα ήθελα να είναι ο Διονύσης επικεφαλής και δεν θα ήθελα ένα μοντέλο που θα είναι επικεφαλής κάποιος ή κάποια, μπρούμε να έχουμε μια συλλογική ηγεσία».
Αναφορικά με την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως «όταν αναγκάζεσαι να φύγεις από έναν πολιτικό φορέα για τον οποίο μάτωσαν τα χέρια και το μυαλό σου για να στηθεί και έφτασες από ένα 3%-3,5% να τον κάνουμε κυβέρνηση, για να έχεις και την αξιοπρέπειά σου, μένει μια στεναχώρια αλλά και ένα “ουφ” ανακούφισης με την έννοια ότι δεν θα έχεις να αντιπαλέψεις μέσα στο ίδιο σου το κόμμα αυτά που έβγαιναν το τελευταίο διάστημα».
«Ξεκινά μια νέα περίοδος που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με θάρρος. Η γνώμη μου είναι ότι δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσε η δύσκολη περίοδος» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας. Ειδικά, δε, για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις αναφορές του για ενότητα μετά τη λήξη της θυελλωδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε ότι «αν συνεχίσει με τα ίδια μυαλά θα κάνει μια ενότητα μόνο με τον εαυτό του».
Γιαννούλης: Εύχομαι ο Κασσελάκης να εννοεί ότι δεν έχει κύκλους
Δεν ήταν σωστός ο χειρισμός του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Γιαννούλης εξηγώντας ότι «σύνθεση δεν είναι μόνο να παραμείνει ο Τσακλώτος και η Ομπρέλα. Εδώ έχουν δημιουργηθεί θέματα με πρόσωπα που στηρίζουν τη φυσική ηγεσία του κόμματος αλλά δεν θα στηρίξουν οποιαδήοπτε ροπή που θα λέει ότι το κράτος είμα εγώ, το κομμα είναι ανύπαρκτο».
«Ξέρει πολύ καλά ο Κασσελάκης ότι η άσκηση του αρχηγικού δικαιωμάτος και η μη λευκή επιταγή έχει ένα όριο. Ξέρει πότε ξεκινούν οι κίνδυνοι αν το υπερβεί πέρα από το αναμενόμενο και τι επιδράσεις θα δημιουργήσει αφελής δεν είναι» πρόσθεσε ο κ. Γιαννούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Εύχομαι ένα πράγμα, όχι ως κριτική αλλά ως παράκληση: να εννοεί το “εγώ δεν έχω κύκλους”» πρόσθεσε ο κ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο «στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υποχρεωμένοι να αισιοδοξούμε από απόγνωση, πρέπει να ανατρέξουμε στα πρόσφατα γεγονότα, να δούμε τι λάθη κάναμε».
«Η ουσιαστική ενότητα περιλαμβάνει αλληλεγγύη, έχει συναίσθημα, δεν μπορεί να υπάρχει η λογική του ηττημένου και του νικητή. Κάποιοι δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο Στεφανος Κασσελάκης εξελέγη αιφνιδιαστικά πρόεδρος. Ερώτημα: πρέπει να το σεβαστούμε όλοι συγκροτημένοι ως κόμμα; Έχει το δικαίωμα κάποιος να ασκήσει κριτική στη νεα ηγεσία; Ναι. Έχει δικαίωμα να βρίσει; Όχι. Να αποδομήσει; και πάλι όχι, αυτά μας οδήγησαν εδώ», τόνισε ο κ. Γιαννούλης. Όπως είπε «μία κρίση θέλει το χρόνο της, δεν ωραιοποιώ καταστάσεις. Θυμίζω σαν παράδειγμα αποχωρώντας με τρεις βουλευτές ότι είχε φύγει ο Φώτης Κουβέλης μετά από συνέδριο. Άρα η επόμενη ευκαιρία μας είναι ένα συνέδριο αυτοκάθαρσης και αυτολύτρωσης, εκεί πρέπει να φτάσουμε».
Αυγέρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδυναμωμένος
«Δύσκολη και σκληρή, χωρίς χαρά και πανηγυρισμούς» χαρακτήρισε την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση του Σαββατοκύριακου και την αποχώρηση της “Ομπρέλας” η Δώρα Αυγέρη, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι «έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο από πείσμα και ζήλο και θέληση. Να κοιτάξει σε αυτό που είναι προσηλωμένος ένας Αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος. Δεν έχει την πολυτέλεια ο κόσμος να παρακολουθεί όλα αυτά που γίνονται και λέγονται, θέλει προτάσεις και λύσεις».
«Πλησιάζουμε τους δύο μήνες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στις 12 η ώρα έχει επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό, κάποιοι και κάποιες επέλεξαν άλλους δρόμους, πλέον δεν θα αξιολογούνται αυτά που λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αξιολογούνται αυτά που κάνουν για την κοινωνία και την αντιπολίτευση που θα κάνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα άλλα κόμματα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας. Κατά την ίδια «η κριτική που άσκησαν (σ.σ. οι αποχωρήσαντες), ξεπέρασε κάθε επίπεδο ανοχής. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα. Δύο μήνες τώρα πάρα πολλά λόγια και φαιά ουσία από σεβαστά στελέχη, οι λέξεις που βγήκαν είχαν σκοπό να πληγώσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνουν τον κόσμο».
Περιγράφοντας, δε, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στην Κεντρική Επιτροπή το ζήτημα του δημοψηφίσματος, είχε προηγηθεί ένα διάγγελμα και μία πρόταση, λέγοντας ότι συμπεριφορές που περιλαμβάνουν ύβρεις προς τον πρόεδρο αλλά και προς τα ίδια τα μέλη και το κόμμα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο με την Αριστερά. Προϊόντος του χρόνου και της διαδικασίας όπως απεδείχθη, παρέλκει ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό. Τα πρώην μέλη που εγκαλούνταν αποχώρησαν μόνα τους από το κόμμα. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις τους το πυροδότησαν».