ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Β. Μαρινάκης διαψεύδει την “Εστία” συντασσόμενος με το Μαξίμου

Ο Β. Μαρινάκης διαψεύδει την “Εστία” συντασσόμενος με το Μαξίμου

Η σαφής –έστω και καθυστερημένη– διάψευση του Βαγγέλη Μαρινάκη του ρεπορτάζ της “Εστίας” με τίτλο: «Το sms Μαρέβας προς Μαρινάκη: “Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς”» κλείνει το πολιτικό και θεσμικό ζήτημα, το οποίο προέκυψε από χθες το απόγευμα. Αν και η πολύωρη σιωπή του μεγαλοεπιχειρηματία τροφοδότησε ερωτήματα, η ξεκάθαρη δήλωσή του δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω σχόλια.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την “Εστία”, η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στον μεγαλοεπιχειρηματία για την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, οι οποίοι μετά την αποκάλυψη της επίσκεψής τους την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη, παραιτήθηκαν.

Σημειώνεται ότι μετά από πολλές ώρες σιωπής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος την δήλωση του εκδότη του iefimerida.gr προχώρησε σε μία υψηλών τόνων διάψευση χωρίς να αναφερθεί στα συγκεκριμένα γεγονότα.Ουσιαστικά –σύμφωνα με την Εστία– η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ζητάει με το sms που φέρεται να έστειλε στον Βαγγέλη Μαρινάκη να ακούσει τους υπουργούς και να τα βρουν. Πρόκειται για δημοσίευμα που προκάλεσε πολιτικό ζήτημα για πολλούς λόγους.

Όπως γράφαμε από το Σάββατο, διατηρώντας όλες τις επιφυλάξεις για την ακρίβεια του ρεπορτάζ:

Εάν το δημοσίευμα ευσταθεί– συνιστά παραδοχή ότι οι δύο παραιτηθέντες υπουργοί πήγαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη εν γνώσει της συζύγου του πρωθυπουργού και προφανώς του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός κι αν η συνάντηση των υπουργών με τον εφοπλιστή έγινε ύστερα από συνεννόηση με την σύζυγο του πρωθυπουργού, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό.

Σε μία τέτοια περίπτωση, όμως, εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα, αφού πρόκειται για πολιτικό ζήτημα με κρατικές επιπτώσεις κι όχι για ζήτημα διαπροσωπικών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση το επίμαχο sms –εάν βεβαίως υπάρχει– αποτελεί εξωθεσμική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά παρεμβαίνει στη λειτουργία της κυβέρνησης και μάλιστα ζητά από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσω ενημέρωσης να τα βρουν και να ακούσει τους υπουργούς.

Η “Εστία” υπογραμμίζει ότι το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη το επιδείκνυε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους καλεσμένους στο σπίτι του. Κάπως έτσι η πληροφορία για το περιεχόμενο του sms έφθασε στην εφημερίδα. Πάντα κατά την “Εστία”, η παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού ήταν τελικά άκαρπη και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον χαρακτήρισε παράκεντρο με το οποίο δεν θα συγκυβερνήσει και τον κάλεσε να κατέβει στην πολιτική αρένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει οτιδήποτε για την αποστολή των δύο υπουργών στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη, το Μαξίμου, μέσω κυβερνητικών στελεχών, διαβεβαίωνε ότι οι δύο υπουργοί πήγαν με δική τους πρωτοβουλία στο σπίτι του μεγαλοεπιχειρηματία στο πλαίσιο κοινωνικής εκδήλωσης κι όχι με αποστολή. Το αφήγημα αυτό, βεβαίως, έρχεται σε αντίθεση μετά το δημοσίευμα της “Εστίας”, η οποία δεν έχει μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές διαψευσθεί από την κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι κάθε κυβέρνηση –και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξαίρεση– σπεύδει να διαψεύσει και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο οποιοδήποτε δημοσίευμα περιέχει έστω και κάποια στοιχεία αναλήθειας, η για πολλές ώρες σιωπή του Μαξίμου μας επιτρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το δημοσίευμα της “Εστίας”, χωρίς βεβαίως να το υιοθετούμε, αφού δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά περιστατικά.

Σε κάθε περίπτωση –πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ισχύει το ρεπορτάζ της “Εστίας”– το Μαξίμου είναι ύποπτο ότι είπε ψέματα. Στο δημοκρατικό πολίτευμα όταν το κέντρο της κυβερνητικής εξουσίας ψεύδεται εγείρεται μείζον ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας. Τις επόμενες ώρες η υπόθεση θα ξεκαθαριστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οπότε και θα μπορεί να αξιολογηθεί πολιτικά.

Το περιβάλλον Μαρινάκη διαψεύδει κατηγορηματικά την «Εστία» – Θα προβεί σε νομικές ενέργειες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα της «Εστίας» το οποίο θεωρεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δηλώνει κατηγορηματικά πως τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη ούτε υπήρχε οικειότητα για να σταλεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύριος Μαρινάκης θα προβεί στις νομικές ενέργειες αύριο.

Πρώτες αντιδράσεις

Εντωμεταξύ το πρωί της Κυριακής ο διευθυντής του iefimerida.gr Χρήστος Ράπτης με κείμενο που τιτλοφορείται «τα χυδαία ψεύδη και οι αθλιότητες της “Εστίας”» αναφέρει τα εξής:

Ο εκδότης της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης διέπραξε σήμερα, μια πολιτική και δημοσιογραφική αθλιότητα.

Σε ένα πρωτοσέλιδο δήθεν «ρεπορτάζ», αποκύημα της φαντασίας του, με τίτλο «Τό μήνυμα τῆς Μαρέβας στόν κ. Μαρινάκη: «Νά τά βροῦμε, ἄκου τούς Ὑπουργούς!», φτάνει στο σημείο να με εμπλέκει προσωπικά και να θίγει την υπόληψή μου.

Ισχυρίζεται ότι, ευρισκόμενος μαζί με άλλους συνδαιτημόνες στην οικία του Ευάγγελου Μαρινάκη, δήθεν ο επιχειρηματίας επέδειξε σε μένα και σε άλλους κάποια sms τα οποία – υποτίθεται – του έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Είναι χυδαίο ψεύδος. Πρόκειται για υπαγορευμένη αθλιότητα, εντασσόμενη σε πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες εξυπηρετεί ο κ. Κοττάκης. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι θα προσφύγω σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, προκειμένου να προφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου από τις αθλιότητες και τα ψεύδη του κ. Κοττάκη.

Παναγιωτάκης: Δεν έχω διαβάσει πιο μεγάλο ψέμα

“Τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας «πληροφορίες» για δείπνα στα οποία υποτίθεται ότι κρίνεται το μέλλον της διακυβέρνησης της χώρας. Καποια δημοσιεύματα αναφέρονται και σε εμένα, επιχειρώντας προφανώς να με εντάξουν σε εξωθεσμικά παιχνίδια τα οποία φαντασιώνονται οι συγγραφείς τους” τονίζει από την πλευρά του ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

“Θα ήθελα, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Πρώτον, δεν θα επιτρέψω στη φαντασιοπληξία κάποιων ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε σενάρια με τα οποία δεν έχω καμία σχέση. Η δημοσιογραφία έχει κανόνες και ένας από τους βασικούς είναι να διασταυρώνει κανείς αυτό που δημοσιεύει.

Δεύτερον, διαβάζω με έκπληξη για πράγματα που υποτίθεται ότι διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου, τα οποία όμως ουδέποτε έχουν συμβεί”, επισημαίνει ακόμη.

“Αποκορύφωμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» που αναφέρει ότι δήθεν υπήρξε SMS της συζύγου του πρωθυπουργού προς τον φίλο μου επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο μάλιστα διακινήθηκε και στη φιλική ομήγυρη σε δείπνο στο σπίτι του στο οποίο ήμουνα και εγώ παρών. Επειδή, λοιπόν, ήμουν πράγματι παρών, ενημερώνω ότι δεν έχω διαβάσει πιο μεγάλο ψέμα” καταλήγει ο κ. Παναγιωτάκης.

Η απάντηση Μαξίμου στο δημοσίευμα της Εστίας

Για αισχρά ψεύδη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα «Εστία» δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη.

Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της «Εστίας» είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας.

Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους – που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεχνούν ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε. Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών.

Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για την δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτή, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένοι και υπόλογοι

Στο θέμα που ανέδειξαν οι εφημερίδες “Documento” και “Εστία” για τις “επικοινωνίες στενού συγγενικού προσώπου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και υπουργών του, με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Alter Ego, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη”, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ο κ. Παύλος Μαρινάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: “Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται σήμερα στις Εφημερίδες “Documento” και “Εστία”.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν είπε κουβέντα για την “ταμπακιέρα”, δηλαδή για το αν υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και κατευνασμού του επιχειρηματία, παρά μόνο περιορίστηκε στη διάψευση μέρους του ρεπορτάζ της ‘Εστίας’, το οποίο ανέφερε πως τα επίμαχα SMS επιδείχθηκαν και σε καλεσμένους του επιχειρηματία.

Όσον αφορά δε το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη και του ‘Documento’, δεν τόλμησε να ψελλίσει κουβέντα διάψευσης”.

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας:

“Την Πέμπτη 29 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ισχυριζόταν πως δεν συγκυβερνά ‘με κανένα συμφέρον’. Προηγουμένως όμως (Κυριακή 24 Μαρτίου) ο ίδιος παρακαλούσε -μέσω των πιο στενών συνεργατών του και συγγενικών του προσώπων – για ‘σασμό’ εκείνους που κατηγορούσε πως επιδίωκαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του.

Την ίδια στιγμή που ο κύριος Παύλος Μαρινάκης χρησιμοποιούσε φράσεις όπως ‘λάσπη και συκοφαντία’ με στόχο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ‘δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα’. Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία νομίζουν πως μπορεί να αντέξουν οι πολίτες; Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται εκτεθειμένοι και υπόλογοι λόγω του αδιανόητου τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ως ‘παραμάγαζο εξουσίας”.

Εν είδη υστερόγραφου καταλήγει: “Δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν μέσα στον πανικό του ο κ. Μητσοτάκης αναγκαστεί να ‘παραιτήσει’ σύντομα κι άλλους υπουργούς του”.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θα απαντήσει για την ταμπακέρα;

“Όταν την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε στην Ολομέλεια ζήτημα για τη συνάντηση δύο Υπουργών με επιχειρηματία, ο οποίος καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι απεργάζεται την αποσταθεροποίησή της, ο μεν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε για “κοινωνική επίσκεψη” και ο Υπουργός Επικράτειας Α. Σκέρτσος για “μυθεύματα””, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

“Λίγες ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός τους εξανάγκασε σε παραίτηση Μετά από την παρέλευση τριών εικοσιτετραώρων από την πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση θα μας απαντήσει για την ταμπακιέρα; Πήγαν ή όχι να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;” καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανάρτηση Αντώναρου

Για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα έκανε ανάρτηση ο Ευάγγελος Αντώναρος στην οποία αναφέρει: «Πρόκειται για συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην ΕΣΤΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ από τον Μαν. Κοττακη. Ανυπομονώ να δω τι θα κάνει ο ατάλαντος γόνος. Θα διαψεύσει κι αυτό το δημοσίευμα με τα ατράνταχτο στοιχεία ο Μητσοτάκης; Η θα προτιμήσει και σ αυτή την περίπτωση να ρίξει τη γυναίκα του στα σκυλιά, όπως έκανε με τους δυο υπουργούς;»

Στο ίδιο δημοσίευμα της Εστίας ο Μανώλης Κοττάκης αναφέρεται και σε μία μυστική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Συγκλονιστικες αποκαλύψεις στην ΕΣΤΙΑ της… – Evangelos Antonaros | Facebook