ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών – Αναλυτικά ανά περιφέρεια

Τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών - Αναλυτικά ανά περιφέρεια,

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές 2024 και έτσι έχουμε πλέον τελικά αποτελέσματα.

Στην ευρωβουλή μπαίνουν 8 κόμματα καθώς και η Φωνή Λογικής ξεπέρασε τον πήχη του 3% και εκλέγεται η αρχηγός του κόμματος Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Με ενσωματωμένο το 100% της επικράτειας, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28,31% και καταλαμβάνει τις 7 από τις 21 έδρες, χάνοντας μία έδρα σε σχέση με την προηγούμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,92% λαμβάνει 4 έδρες, δύο λιγότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,79%, κερδίζοντας μία επιπλέον έδρα (3 από 2 που είχε το 2019). Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μείωσε και άλλο τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν «πιάνει» τον πολιτικό του στόχο που ήταν η επιστροφή σε ρόλο «οδηγού» στην Κεντροαριστερά.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 9,30%,(5,5 μονάδες πάνω από τις προηγούμενες ευρωεκλογές), με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει 2 έδρες.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 9,25% (+4 μονάδες σε σχέση με το 2019) το οποίο διατηρεί τις δύο έδρες.

Η Νίκη πήρε ποσοστό 4,37% και μία έδρα, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας με 3,40% καταλαμβάνει εκλέγει επίσης έναν ευρωβουλευτή. Τέλος, η Φωνή Λογικής με ποσοστό 3,04% καταλαμβάνει μία έδρα.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια αναλυτικά εδώ.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στο ekloges.ypes.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι