ΣΧΟΛΙΟ

Εξιλαστήριο θύμα ο Μηταράκης; 

Εξιλαστήριο θύμα ο Μηταράκης; , Σπύρος Γκουτζάνης

Αν και δεν ήταν ο αρμόδιος υπουργός ο Νότης Μηταράκης πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ο κ. Μηταράκης ήταν σε διακοπές στην Πάτμο με την οικογένειά του από την Τετάρτη και θα επέστρεφε την Κυριακή.

Το θέμα της απουσίας του -που είχε περάσει απαρατήρητη- ανέδειξε η «Καθημερινή» με δημοσίευμα της που προκάλεσε την ενεργοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου που του ζήτησε να υποβάλλει την παραίτησή του όπως και έπραξε ο κ. Μηταράκης. Στην θέση του τοποθετήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Μια αποπομπή σε αυτές τις συνθήκες κατάρρευσης του επιτελικού κράτους  είναι εκτονωτική του κακού κλίματος έστω και αν δεν απομακρύνεται ο κατ εξοχήν υπεύθυνος. Οι παροικούντες την γαλάζια Ιερουσαλήμ λένε ότι οι σχέσεις του κ. Μηταράκη με τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος του Νέου Φαλήρου δεν ήταν ποτέ καλές και αυτό ήταν που πλήρωσε.  Από μια άλλη οπτική συμπληρωματικά πλήρωσε τον χειρισμό του φιάσκου της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ανοικτό πάντως είναι το θέμα της παραίτησης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την καταστροφή στην βάση της Αγχιάλου. Ο μεν Νικος Δένδιας έχει την δικαιολογία ότι είναι νέος υπουργός, ο Αρχηγος ΓΕΕΘΑ δεν έχει κανιά δικαιολογία. Ειρήσθω εν πάροδο είναι ο Αρχηγός που ανανεώθηκε η θητεία του μετά την αποκάλυψη ότι ήταν στόχος υποκλοπών, γεγονός για το οποίο σιώπησε, ίσως λόγω της επικείμενης, τότε, αναβαθμισής του.

Το ότι ο Νικος Δένδιας δεν έχει ζητήσει την παραίτησή του προκαλεί ερωτηματικά. Από μια άλλη άποψη δείχνει ότι και στο νέο υπουργείο θα ακολουθήσει την τακτική που είχε στο προηγούμενο όπου παρακολουθούσε την σύμβουλο του Μαξίμου να ασκεί Εξωτερική Πολιτική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι