ΑΠΟΨΗ

Έξοχα! Δημόσιοι υπάλληλοι με πακιστανικά τηλέφωνα

Έξοχα! Δημόσιοι υπάλληλοι με πακιστανικά τηλέφωνα, Δημήτρης Χρήστου

Να που επανέρχεται το ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη: «Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;». Η ψήφιση του “υπερσύγχρονου” νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, με ιδιωτικοποίηση αρχικά του επικουρικού ταμείου, που παρουσίασε με υπερηφάνεια το δίδυμο Χατζηδάκη-Τσακλόγλου, αναβλήθηκε –λέει– κατόπιν παρέμβασης της Κομισιόν! Για ποιο λόγο;

Διότι όπως διαπιστώθηκε, ο λογαριασμός δεν βγαίνει και θα χρειαζόταν επιπρόσθετος φόρος, καθώς διαφορετικά θα προκαλούσε δυσβάσταχτο δημοσιονομικό κόστος στην πιο υπέρ-χρεωμένη χώρα της ΕΕ. Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η έξωθεν παρέμβαση, τι θα γινόταν με τον λογαριασμό που δεν θα έβγαινε; Και όσοι άλλοι λογαριασμοί που δεν βγαίνουν και βρίσκονται σε εξέλιξη, τι θα γίνει; Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο;

Όπως δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ο πρώην υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πετρόπουλος: «Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, ότι με αυτό το νομοσχέδιο η χώρα θα αναλάμβανε ένα τεράστιο βάρος και δεν θα ωφελούσε την ελληνική οικονομία, καθώς τα σχετικά κεφάλαια θα διέφευγαν σε funds που κερδοσκοπούν σε διεθνείς αγορές και φορολογικούς παραδείσους».

Επιστροφή στην Πάουερ και την Ούλεν;

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι ευτυχώς που μας παρακολουθούν στενά οι ευρωπαίοι επιτηρητές, διότι με αυτούς που μας κυβερνούν η χώρα πηγαίνει ταχύτατα κατά διαόλου; Και αυτοί που μας κυβερνούν, δεν προβάλουν καμιά αντίσταση στις απαιτήσεις των άπληστων χορηγών τους και των αυστηρών δανειστών μας; Ό,τι μπορεί να δημιουργήσει κέρδος και μάλιστα με μονοπωλιακές συνθήκες, παραδίδεται σε όσους στηρίζουν και εξασφαλίζουν την μακροβιότητα της κυβέρνησης;

Θα επιστρέψουμε τελικά στην προπολεμική περίοδο, όπου την ενέργεια είχε η Βρετανική εταιρεία Πάουερ και το νερό η αμερικανική Ούλεν; Βιώνουμε μια περίοδο, όπου στο σύνολο τους οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν ή και δεν λειτουργούν καθόλου, όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις ανεξάρτητες ελέγχουσες τη νομιμότητα της δημόσιας ζωή αρχές.

Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με την αστυνομία. Αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Σκότλαντ Γιαρντ επειδή η Καρολάιν ήταν Βρετανίδα υπήκοος, πιθανόν ο Μπάμπης ο φονιάς, να ήταν ακόμα ελεύθερος και ο Γεωργιανός ύποπτος να είχε ομολογήσει. Ότι μαθαίνουμε από ‘κει και πέρα, προέρχεται αποκλειστικά από τα βρετανικά ΜΜΕ!

Ο φιλότεχνος ελαιοχρωματιστής

Δείτε το φιάσκο με τη βιασύνη Χρυσοχοϊδη-Μενδώνη να υπερηφανευτούν σε συνέντευξη Τύπου για τους κλεμμένους πριν δέκα χρόνια πίνακες του Πικάσο και του Ολλανδού Πιέτ Μοντριάν, από έναν Έλληνα φιλότεχνο(!) ελαιοχρωματιστή, όπως μας είπαν! Μόνο που ο συγκεκριμένος δράστης, ήταν επαγγελματίας διαρρήκτης έργων τέχνης με μακρά δράση και εκπαίδευση, καθώς είχε υπηρετήσει εθελοντικά και στην βρετανική αστυνομία(!) όπως αποκάλυψε ο Ολλανδός ντέντεκτιβ Άρθρουρ Μπραντ στον ολλανδικό Τύπο.

Εκτός του ότι λείπει από την πινακοθήκη ένας ακόμη πίνακας, ο δράστης, όπως αποκαλύπτεται, είχε κλέψει και έργα από το μουσείο του Ρότερνταμ. Πώς έφτασε τελικά η πληροφορία στην Αθήνα; Κατά τον Ολλανδό ντέντεκτιβ, μέσω των ολλανδικών αρχών με πληροφοριοδότη την Ολλανδή σύντροφο του δράστη, στην οποία είχε αποκαλύψει τη δράση του.

Όσο δεν εντόπιζαν επί εννέα μήνες τον κρυμμένο φυγά, υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, κυκλοφορούσαν φήμες πως είναι, πότε στο Άγιο Όρος και πότε σε μοναστήρι της Σερβίας. Αυτός όμως ήταν στου Ζωγράφου, στο διαμέρισμα της Ουκρανής φίλης του, ενταγμένης στην οργάνωση, καθώς υπήρξε και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα, με τον συνδυασμό του Κασιδιάρη!

Πού στην ευχή έψαχναν; Και γιατί τους περίμενε καλοντυμένος ο φυγάς, για να παραδοθεί, όταν αστυνομικοί απέκλεισαν το σπίτι που κρυβόταν; Με λίγα λόγια έχουμε μια αστυνομία που υπάρχει κυρίως για να προστατεύει και να υπηρετεί την πολιτική εξουσία, καθώς το μόνο τμήμα της που λειτουργεί αποτελεσματικά, είναι των δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων.

Και πακιστανικά καρτοτηλέφωνα

Και μετά ήρθε η αποκάλυψη, ότι κρατικοί αξιωματούχοι της Πολιτικής Προστασίας, υπηρεσίας στην οποία προΐσταται ο κ. Χαρδαλιάς, επικοινωνούν με πακιστανικά καρτοτηλέφωνα (!) ώστε να μην εντοπίζονται από οποιαδήποτε υπηρεσία. Ούτε από την ΕΥΠ που έχει δυνατότητα και αρμοδιότητα να παρακολουθεί συνομιλίες, γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες και ανησυχίες για το ρόλο τους.

Αλλά και υποψίες για την έκταση του φαινομένου διαφθοράς, καθώς με παρόμοιου τύπου τηλέφωνα, δουλεύουν οι έμποροι ναρκωτικών και οι συμμορίες της νύχτας. Σαν ακυβέρνητο καράβι ταξιδεύει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς σοβαρό σχέδιο και στόχους χάνει τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτει για βιώσιμη οικονομική της ανάπτυξη.

Οι νεοφιλελέυθεροι που σήμερα κυβερνούν τη χώρα παπαγαλίζουν την δύναμη της ελεύθερης αγοράς που ρυθμίζει τα πάντα και δημιουργεί ευημερία. Πλην όμως οι ελληνικές επιχειρήσεις –ακόμα και οι μεγαλύτερες– είναι τόσο μικρές σε σχέση με τα μεγαθήρια του διεθνούς ανταγωνισμού που είναι αδύνατον να σταθούν ισότιμα στις διεθνείς αγορές καθώς σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις παίζουν πλέον τα μεγάλα διεθνή δίκτυα διανομής.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Καμιά σοβαρή ξένη άμεση εξωστρεφής επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας δεν προγραμματίζεται για την Ελλάδα. Ο τουρισμός, ο κλάδος με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο ελληνικό ΑΕΠ, είναι πλέον απόλυτα εξαρτώμενος, με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν εξαγοραστεί ή να έχει παραχωρηθεί η διεύθυνσή τους στους μεγάλους διεθνείς tour operatiors.

“Πωλητήριο” έχουν βάλει διαδικτυακά, περισσότερα από 1.500 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Όπως μάλιστα αναφέρουν παράγοντες του real estate, «τα προς πώληση ξενοδοχεία αποτυπώνουν μια τάση που μεταφράζεται στην πραγματικότητα σε μεγαλύτερα νούμερα, με δεδομένο ότι ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση, δεν αναρτάται σε ιστοσελίδες με αγγελίες».

Νοιάζεται κανείς εκτός από τους δανειστές; Από το καρτέλ υποστήριξης, στον διανομέα των περιουσιακών στοιχείων του κράτους, Κυριάκο Μητσοτάκη; Και γιατί νοιάζονται οι δανειστές; Διότι το προτεκτοράτο που απέκτησαν, για να είναι βιώσιμο, και οι επενδύσεις που έχουν κάνει ή πρόκειται να κάνουν εδώ, να φέρνουν κέρδη, πρέπει να βγάζει τα έξοδά του μόνο του. Σαφές;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι