Ημερολόγιο καραντίνας – Βαρυ(α)σήμαντες δηλώσεις υπουργών

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Δεν μας έφτανε η καραντίνα, είμαστε υποχρεωμένοι ν’ αντέξουμε και τις δηλώσεις κάποιων ανεκδιήγητων, που η κακή μας τύχη, ή η κακή μας ψήφος, τους έφερε σε δημόσια αξιώματα. Να είσαι κλεισμένος στο δυαράκι σου, να μην έχεις χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη και ν’ ακούς τον υπουργό (ποιας;) ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει: «Τι να τα κάνουν τα λεφτά; Για να γίνουν 300 κιλά;».

Σωστά. Όχι όπως αυτός που έχει πάρει τα κιλάκια του (όπως έχει πει), επειδή, προφανώς, έχει χρήματα. Και μπράβο του που δεν θέλει να γίνουμε σαν κι αυτόν. Κάτι παραπάνω θα ξέρει… Ή να είσαι μακροχρόνια άνεργος και ν’ ακούς τον ίδιο πολιτικό να σου λέει πως αν δηλώνεις άνεργος πάνω από τέσσερα χρόνια, τότε δουλεύεις, αλλά το κρύβεις. Μα βουλωμένο γράμμα διαβάζει; Πλούσιοι έχουμε γίνει όσοι χάσαμε τη δουλειά μας στα ένδοξα μνημονιακά χρόνια.

Και έχεις και τον υπουργό στην υγειά μας Βασίλη Κικίλια να υποστηρίζει πως όσοι γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλουν ελλείψεις στα νοσοκομεία ψεύδονται. Πες τα υπουργέ μας με τους αχάριστους! Που έχουν τόσες πολλές μάσκες που δεν ξέρουν ποια να πρωτοβάλουν. Δεν φτάνει που δεν τους απολύσατε επί Αντωνίου Σαμαρά, μιλάνε κι από πάνω. Και με την ευκαιρία, κάτι εκατομμύρια μάσκες που παραλάβατε με παράτες πού πήγαν;

Τουλάχιστον, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έπεσε (και δεν χτύπησε) μέσα στις προβλέψεις του. Ύφεση 3,5% έβλεπε, 10% θα είναι, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Και αν θυμηθούμε ότι στην κρίση του 2010 με μικρότερη ύφεση χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, τότε η πολυαναμενόμενη επόμενη μέρα θα μας βρει σε απόγνωση. Και μ’ ένα ακόμα μνημόνιο, όπως δεν απέκλεισε ο φρεσκοκουρεμένος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπονόησε στο διάγγελμά του ο Μητσοτάκης ο Δεύτερος.

Ελληνικό DNA στην Ιταλία και “θεϊκή” πανδημία

Τόσο ωραίο και ελπιδοφόρο αναμένεται το μέλλον για όσους επιζήσουμε από τον κορονοϊό. Προς το παρόν, υπομένουμε και άλλες βαρυ(α)σήμαντες δηλώσεις.
Ο πωλητής επιστολών του Ιησού και της θαυματουργής αλοιφής “Βυζαντινόν”, α και αρχηγός κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, έσπασε τα κοντέρ. Είπε πως στη Νότιο Ιταλία ο κορονοϊός δεν εξαπλώνεται επειδή οι κάτοικοι από τα χρόνια της Mεγάλης Ελλάδας έχουν ελληνικό DNA. Κι εμείς εδώ, γιατί κολλάμε; Βρε, μήπως, δεν είμαστε καθαροί Έλληνες; Ας μας πει τι ξέρει και μη μας αφήνει στο σκοτάδι.

  Κύπρος: Φαβορί ο Χριστοδουλίδης αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί

Από την άλλη, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υποστήριξε πως «την πανδημία έστειλε ο πάνσοφος και καλός Θεός για να μας οδηγήσει στη μετάνοια και τη σωτηρία». Πραγματικά, πρέπει να είναι πολύ καλός ο θεούλης για να μας στέλνει κατά χιλιάδες στο θάνατο. Θεού θέλημα, λοιπόν, οι θάνατοι. Και ίσως, γι’ αυτό οι παπάδες θέλουν ανοιχτές τις εκκλησίες. Για να μας στείλουν κοντά του μια ώρα αρχύτερα. Και καλά, αυτοί θέλουν. Οι πιστοί, που πάνε στα κρυφά να κοινωνήσουν, θέλουν κι αυτοί να συναντήσουν τον Κύριό τους;

Αλλά, θα μου πείτε, την ώρα που πεθαίνουν χιλιάδες, κάποιοι “πεθαίνουν” για να σουβλίσουν. Δυστυχώς, δεν έχουμε καταλάβει ότι για τους λαούς δεν υπάρχει Ανάσταση, παρά μόνο Επανάσταση. Και μέχρι να συναντηθούμε με τις επόμενες σελίδες του ημερολογίου, ψυχή βαθιά…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι