Και αντιστασιακός ο μαφιόζος Αγιαβέφε! – Την μπάλα στην εξέδρα ο Άδωνις
09/07/2022Ολομέτωπη επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε με σημερινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, για την απίστευτη υπόθεση πολιτογράφησης του Τούρκου “επιχειρηματία” Γιασάμ Αγιαβέφε, υπήκοο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους από το 2016, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης!
Ο Αγιαβέφε έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στις 22 Ιουνίου, με τη υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή και άρχισε να λαμβάνει έκταση, το υπουργείο Εσωτερικών (μέσω διαρροών) απέδωσε την επίμαχη απόφαση στις συστατικές επιστολές που είχε από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Η αιτιολογία για την πολιτογράφηση του Αγιαβέφε βρίσκεται στην φιλανθρωπική του δράση(!), συγκεκριμένα στις δωρεές υγειονομικού υλικού για το κορονοϊό σε Δήμους της Αττικής, στην Μητρόπολη Πειραιώς και σε πληθώρα ιδρυμάτων. Βέβαια, “φιλανθρωπία” και οργανωμένο έγκλημα είναι σε κάποιες περιπτώσεις “συγκοινωνούντα δοχεία”. Αρκεί να θυμίσουμε την φιλανθρωπική δράση που είχε ο Αλ Καπόνε και όλοι οι “αστέρες” του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιστορία!
Ο ίδιος ο Αγιαβέφε παρουσιάζεται ως «κατά συρροή επιχειρηματίας». Εκτός της τουρκοκυπριακής, της τουρκικής και πλέον ελληνικής, διαθέτει σερβική και δομινικανή υπηκοότητα! Έχει μεγάλη δραστηριότητα στα Κατεχόμενα, που περιλαμβάνουν επενδύσεις σε πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχείο και καζίνο. Και μόνο αυτό αρκούσε για να μην δοθεί υπηκοότητα σε έναν άνθρωπο που χρηματοδοτεί την οικονομία των Κατεχομένων, σε σημείο που να θεωρείται “ευεργέτης” του ψευδοκράτους, λόγω των εκτεταμένων δωρεών του.
Το όνομα του ενεπλάκη από τουρκικά ΜΜΕ και στην υπόθεση δολοφονίας του έτερου Τουρκοκύπριου “επιχειρηματία” Χαλί Φαλγιαλί, κάτι που έχει διαψεύσει ο Αγιαβέφε, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα της Interpol (έπειτα από ερυθρά καταγγελία της τουρκικής Αστυνομίας) για παράνομο τζόγο.
Ο Αγιαβέφε συνελήφθη στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2019, με βάση το συγκεκριμένο διεθνές ένταλμα σύλληψης. Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης είχαν ζητήσει την έκδοσή του, στην οποία δεν προχώρησαν οι ελληνικές αρχές, καθώς θεωρούν πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως θα έχει δίκαιη δίκη στην γείτονα. Το σχετικό βούλευμα του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει τον Αγιαβέφε «εχθρό του Ερντογάν».
Ο “αντικαθεστωτικός” Αγιαβέφε
Όμως, αυτό απέχει πολύ από τις αναρτήσεις του υπουργού Ανάπτυξης, που θεωρεί ότι όποιος έχει ενστάσεις για την πολιτογράφηση ενός αμφιλεγόμενου προσώπου είναι “υποστηρικτής του Ερντογάν”, θεωρώντας τον Αγιαβέφε “αντιστασιακό”! Όπως φαίνεται καθαρά κι από το tweet του, ο Άδωνις Γεωργιάδης πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Εάν ο Αγιαβέφε κινδυνεύει να μην έχει δίκαιη δίκη στην Τουρκία δεν πρέπει να εκδοθεί. Αυτό, άλλωστε, αποφάσισε και η ελληνική Δικαιοσύνη. Γιατί, όμως, έπρεπε να του δοθεί η ελληνική ιθαγένεια; Σ’ αυτό το ερώτημα ο πολυπράγμων και λαλίστατος Άδωνις δεν απαντάει, κατά το κοινώς λεγόμενο “κάνει την πάπια”.
Πόση πλέον υποστήριξη στον Ερντογάν θα δώσουν αυτοί οι άνθρωποι; Ο κύριος στον οποίο αναφέρεται, με απόφαση του Αρείου Πάγου απαγορεύεται να εκδοθεί στην Τουρκία, διότι είναι αποδεδειγμένα αντικαθεστωτικός και θα εκτελεστεί με βασανιστήρια αν πάει εκεί. Με τον Ταγίπ ο Κώστας! https://t.co/wfjxDRtgmS
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 9, 2022
Είναι γνωστό πως στην Τουρκία το οργανωμένο έγκλημα είναι συνιστώσα της πολιτικής ζωής. Υπάρχουν οι “καθεστωτικοί’ μαφιόζοι, όπως ο “βαρόνος” του οργανωμένου εγκλήματος Αλαατίν Τσακιτζί που στηρίζει με δημόσιες δηλώσεις του τον Ερντογάν και είναι προσωπικός φίλος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Υπάρχουν, όμως, και οι “αντικαθεστωτικοί” μαφιόζοι, όπως ο Σεντάτ Πεκέρ, ο γνωστός δημιουργός των διαδικτυακών βίντεο που αποκάλυπταν τις διασυνδέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με το οργανωμένο έγκλημα. Μέχρι που ο Πεκέρ πήρε το μήνυμα από τις αρχές των Εμιράτων, όπου έχει καταφύγει, να “σωπάσει”, ένεκα της βελτίωσης των σχέσεων Άγκυρας και Άμπου Ντάμπι.
Προφανώς και είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα του Αγιαβέφε, όπως και κάθε ατόμου που αντιμετωπίζει διώξεις στην πατρίδα του για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα που δεν απαντάει ο υπουργός Ανάπτυξης: Γιατί έπρεπε να πολιτογραφηθεί Έλληνας ένας άνθρωπος με “σκοτεινές” δραστηριότητες; Σαν να μην είχε προηγηθεί το σκάνδαλο με τα “χρυσά διαβατήρια” στην Κύπρο, όπου η Λευκωσία βρέθηκε έκθετη όταν αποδείχτηκε πως έδινε την κυπριακή υπηκοότητα σε καταζητούμενους για οικονομικά αδικήματα, συχνά έναντι αδράς αμοιβής.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, πέρα από τους διαδικτυακούς τσακωμούς, στους οποίους συστηματικά επιδίδεται, οφείλει να δώσει απάντηση, αλλιώς θα νομιμοποιήσει τον οποιονδήποτε να σκεφθεί ότι άλλα ήταν τα κίνητρά του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης προ ημερών βρέθηκε στο στόχαστρο και για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην ευρωπαϊκή κατοχύρωση του σήματος “Turkagean” από τον Τουριστικό Οργανισμό της Τουρκίας, ένα ζήτημα για οποίο η χώρα μας αντέδρασε κατόπιν εορτής. Από εκεί που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε πως «δεν υπάρχει πολιτικό ζήτημα», ο υπουργός Ανάπτυξης έφτασε να ζητάει “συγγνώμη”, φυσικά κατόπιν εορτής. Θα ζητήσει, άραγε, και τώρα συγγνώμη, αποδίδοντας τη σύστασή του για τον Αγιαβέφε στην ευαισθησίας για τα… ανθρώπινα δικαιώματα!