ΑΠΟΨΗ

Μετά τον γάμο των ομόφυλων προσεχώς συναίνεση και για το Αιγαίο;

Μετά τον γάμο των ομόφυλων προσεχώς συναίνεση και για το Αιγαίο; Κωνσταντίνος Κόλμερ

Χρειάζονται 180 ψήφοι για να μοιρασθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα του Αιγαίου με την Τουρκία κι απύθμενο πολιτικό θράσος!

Την… συναίνεση των κομμάτων του εξουσιαστικού φάσματος στη Βουλή, ζήτησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη, στη δημοσία συζήτηση για τον απολογισμό της 50ετίας της Μεταπολίτευσης, που διοργάνωσε η εφημερίδα “Καθημερίνη” Σε μία θλιβερή σύναξη των συνδίκων της πτωχεύσεως της Ελλάδος (2005-16), εμφανισθείσα η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) να στηρίξουν την ανομολόγητη πρόθεση της κυβερνήσεως, να διαπραγματευθεί με τον Ερντογάν την διαμοίραση του Αιγαίου.

«Χρειάζεται συναίνεση και των τριών κομμάτων, τα οποία υπεύθυνα και δημοκρατικά (sic), διαχειρίσθηκαν την εξωτερική πολιτική της χώρας την προηγουμένη 50ετία», για να προχωρήσουμε στον συμβιβασμό με την Τουρκία, υπεστήριξε η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bουλής, αποκαλύπτοντας έτσι τις υπόγειες διεργασίες και τον επόμενο στόχο της κυβερνήσεως του Kυριάκου Μητσοτάκη, μετά την συναίνεση της αντιπολίτευσης στον γάμο των ομοφύλων και της ιδρύσεως “μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών»” ΑΕΙ στην Ελλάδα.

Δεν αρκεί η συναίνεση της αντιπολίτευσης

Εν τούτοις, για την νέα υποχώρηση στις αξιώσεις του Ερντογάν χρειάζονται όχι μόνο η… “δημοκρατική” αξιωματική αντιπολίτευση αλλά κι οι ψήφοι της ΝΔ, που ως απεδείχθη στην τελευταία ψηφοφορία για τον “γάμο” δεν είναι πιά 158, αλλά 107 βουλευτές. Θα ψηφίσουν οι 51 πατριώτες, νεοδημοκράτες βουλευτές την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων του Αιγαίου στην Τουρκία, η απελευθέρωση των νήσων του οποίου επετεύχθη μετά το 1913 κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και αναγνωρίστηκε ακόμη κι από την Συνθήκη της Λωζάνης, πλην των νήσων Ίμβρου και Τενέδου;

Τούτο είναι εθνικώς απαράδεκτο και πολιτικώς καταστρεπτικό για τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και για ορισμένους της αντιπολιτεύσεως, πέραν του ότι δεν περιλαμβάνεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη – άρα πάσχει από πλευράς νομιμοποιήσεως. Πλανάται πλάνη μεγάλη η κυρία Ντόρα, αν νομίζει ότι υπάρχει συναίνεση στην ΝΔ για μια τέτοια εθνική υποχώρηση στο Αιγαίο. Θα διαλύσει όχι μόνο την ΝΔ, αλλά μαζί της και την τρίτη Ελληνική Δημοκρατία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι