ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μία δεξιά κυβέρνηση δεν φέρνει την άνοιξη…

Μία δεξιά κυβέρνηση δεν φέρνει την άνοιξη..., Απόστολος Αποστολόπουλος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Είναι παλιό δημοσιογραφικό “αξίωμα” ότι οι “σοβαρές” ειδήσεις, μόνο αν διαψευσθούν από επίσημα χείλη, θεωρούνται βάσιμες. Δημοσιεύθηκε, λοιπόν, στον ιστότοπο Euractiv ότι η Κομισιόν ανησυχεί και πιέζει για τεχνοκρατική (π.χ. αλά Παπαδήμου ή Πικραμμένου) κυβέρνηση στην Αθήνα και εκλογές τον Σεπτέμβριο. Η διάψευση ήρθε οργίλη την επομένη, 3 του Φλεβάρη, από τον ίδιο τον Eric Mamer, επικεφαλής εκπρόσωπο της Κομισιόν, που στόλισε το δημοσίευμα του Euractiv με τις λέξεις «γελοίο και παντελώς αβάσιμο».

Γιατί “ανησυχεί” –κατά το δημοσίευμα– η Κομισιόν; Διότι, λέει, έρχεται πακτωλός χρημάτων στην Ελλάδα και το υφιστάμενο, πολιτικό, προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί… και οι Βρυξέλλες φοβούνται(!) ότι η ελληνική κυβέρνηση «είναι έρμαιο ισχυρών πιέσεων από μια περίκλειστη ομάδα επιχειρηματιών».

Η εν λόγω ομάδα δεν κατονομάζεται, αλλά αντιθέτως η Κομισιόν –πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα– αναφέρεται σε «Γερμανούς και άλλους ξένους επενδυτές που ανησυχούν, ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, για το ότι τα λεφτά θα πάνε σε σίγουρες επενδύσεις και όχι σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου ή/και σε μικρομεσαίους». Με δυο λόγια άλλους επιχειρηματίες θέλει η κυβέρνηση κι άλλους οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Euractiv.

Euractiv: Το ρεζουμέ

Εδώ, πράγματι, έχει νόημα ο χαρακτηρισμός “γελοίο” που μεταχειρίζεται ο κ. Μamer, αφού η Κομισιόν (και οι Γερμανοί) εμφανίζονται ως πρωτοπόρος τολμηρός επιχειρηματίας. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι (ειδικά οι Γερμανοί) προωθούν τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, καταστρέφοντας π.χ. κλασικές πηγές ενέργειας, όπως ο λιγνίτης, φθηνότερες και μη υποκείμενες στα πάνω-κάτω του φυσικού αέριου κλπ.

Το ζουμί, όμως, είναι στην κατάληξη: Αν –λέει το δημοσίευμα– υπάρξει μια «πολιτική κρίση» (πόθεν;) υπάρχουν έτοιμα σενάρια απάντησης: «Nα μπλοκαριστεί η επόμενη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης», ο εκβιασμός είχε χρησιμοποιηθεί και επί Σόιμπλε. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη. Δεν κυβερνούν οι εκλεγμένοι των Αθηνών, αλλά οι ανεξέλεγκτοι των Βρυξελλών.

Λοιπόν: Μια “δεξιά” κυβέρνηση δεν φέρνει την Άνοιξη. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι ενόχληση. Μια πολιτική κρίση μπορεί να αναδυθεί ανά πάσα στιγμή και στην περίπτωση είναι ήδη έτοιμη. Οι παίκτες, καλοκουρδισμένοι, είναι στο γήπεδο. Υπάρχουν, σκόρπιοι, βιγλάτορες, αλλά μιλούν σε ώτα μη ακουόντων. Οι Πύλες είναι ανοιχτές…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι