Οι 4 μεγάλες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές

Σύνταξη SLpress.gr
1650

Τα σημαντικότερα κάστρα των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται να χάνει το κυβερνών κόμμα σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα. Αττική, Αθήνα, Πειραιάς και Μακεδονία είναι μάχες που έχουν χαθεί για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφέρεια Αττικής, με ενσωματωμένο το 3,85% των εκλογικών κέντρων ο Γιώργος Πατούλης προηγείται σε ψήφους στην Περιφέρεια Αττικής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,80%.  Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ρένα Δούρου με ποσοστό 20,67%, ενώ τρίτος κατατάσσεται ο Γιάννης Σγουρός με ποσοστό 17,04. Τέταρτος ο Γιάννης Πρωτούλης με 8,41%.

Στην Αθήνα τα πράγματα φάνηκαν να είναι περίπατος για τον υποψήφιο Κώστα Μπακογιάννη, συνεχίζοντας την πολιτική παράδοση της οικογενείας. Τα πρώτα αποτελέσματα για τον δήμο Αθηναίων δείχνουν καθαρή πρωτιά για τον ίδιο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Singular Logic του ΥΠΕΣ σε 34 εκλογικά τμήματα από 943 (ποσοστό 3,6%) η σειρά διαμορφώνεται στο 42,8% για τον Κώστα Μπακογιάννη και 17% για τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Βόρεια Ελλάδα

Στη Μακεδονία τα πράγματα είναι συντριπτικά για τον κ. Γιαννούλη, υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικράτηση του κ. Τζιτζικώστα στα πρώτα τμήματα είναι πάνω από 60% , ενώ δεύτερος, αλλά με μεγάλη απόσταση, έρχεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή φαίνεται ότι εξασφαλίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, δύο από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες. Στην τρίτη θέση φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, Χρήστο Παπαστεργίου, ενώ ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά για τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρη Αβραμόπουλο.
Στον Πειραιά το προβάδισμα είναι ξεκάθαρο του κ. Γιάννη Μώραλη σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. Ο κ. Μώραλης καταλαμβάνει το 44,8% με βάση το καταμετρημένο 5,3% των ψήφων. Ακολουθεί ο Νίκος Βλαχάκος της Νέας Δημοκρατίας με 25,7%, που φαίνεται πως θα είναι ο αντίπαλος του κ. Μώραλη στον μάλλον αναπόφευκτο δεύτερο γύρο. Στην τρίτη θέση, με ποσοστό περίπου 15%, βρίσκεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.