ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν λέει όχι στο εμβόλιο ο πνευματικός, τύφλα να έχει ο γιατρός

Όταν λέει όχι στο εμβόλιο ο πνευματικός, τύφλα να έχει ο γιατρός
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σάλος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ μετά την έντονη φημολογία, ότι μία βουλευτής του κόμματος, δεν έχει εμβολιαστεί, επειδή της το απαγόρευσε ο πνευματικός της. Η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθεί, έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που ο πρωθυπουργός κάνει εκστρατεία για να πείσει τους αρνητές και μάλιστα αναγγέλλει σε λίγες ώρες τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Την είδηση ότι ανάμεσα στους δέκα ανεμβολίαστους βουλευτές είναι και η βουλευτής της ΝΔ που επικαλείται τον συγκεκριμένο λόγο μετέδωσε η Καθημερινή στην στήλη “Θεωρείο”, επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες. Μάλιστα μετά τις αντιδράσεις, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε από τους βουλευτές που κάνουν το εμβόλιο, να το δημοσιοποιούν. Αυτή η δημόσια κατάθεση των διαπιστευτηρίων που ζήτησε ο Γιάννης Μπούγας, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, θα γίνεται με την ανάρτηση της σχετικής φωτογραφίας στα social media.

Η επίκληση “πνευματικού” έχει βέβαια προϊστορία στη ΝΔ, η συγκεκριμένη όμως ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα για ιερωμένους που αντιδρούν στον εμβολιασμό. Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει λόγο πριν μερικές ημέρες για ιερείς που έχουν δική τους άποψη και επηρεάζουν ένα στενό κύκλο πιστών, ζητώντας από την επίσημη Εκκλησία να στηρίξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Κάτι που έκανε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, αλλά και πολλά στελέχη της κυβέρνησης.

Σε ρόλο γιατρού ο πνευματικός

Η ύπαρξη τέτοιων κύκλων, στην Εκκλησία, το διαδίκτυο και άλλους χώρους, δεν ήταν άγνωστη. Συνήθως όμως οι αναφορές, όταν δεν ήταν για “ψεκασμένους”, είχαν να κάνουν με εύπιστους απλοϊκούς ανθρώπους. Το γεγονός, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ότι επηρεάζονται όμως και μέλη του Κοινοβουλίου δίνει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις στο φαινόμενο να εκφράζονται, από άσχετους με τη Δημόσια Υγεία χώρους, απόψεις για την πολιτική εμβολιασμού σε εποχή πανδημίας, που έχει γονατίσει τη οικονομία και την κοινωνία.

Φέρνει δε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που έχει κάνει παντιέρα της τις αρνήσεις του Πολάκη, γιατρού όντως, στην πολεμική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «υγειονομικό σαμποτάζ». Σε ακόμη δυσκολότερη θέση έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικό ρόλο στο να πειστούν οι αρνητές, αλλά και όσοι φοβούνται, να προχωρήσουν τελικά στον εμβολιασμό.

  Η Ευρώπη και τα τρία κακά της μοίρας της…

Το αργότερο μέχρι αύριο, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει για ποιες κατηγορίες πολιτών θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Αν όμως αποδειχθεί τελικά ότι υπάρχει η βουλευτής του, που επικαλέστηκε την απαγόρευση ιερωμένου και δεν εμβολιάστηκε, τότε μάλλον η προσπάθειά του να πείσει και τους υπόλοιπους πολίτες δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι