ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Ανδρουλάκη: Να αφήσει τα “δεν γνωρίζω-δεν απαντώ”

Τσίπρας σε Ανδρουλάκη – Να αφήσει τα "δεν γνωρίζω-δεν απαντώ"
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Επίθεση στον πρωθυπουργό και κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, με την συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, όπου εμφανίστηκε με την βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έχει κριθεί και όποτε κι αν γίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. «Η ενεργειακή ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θέλουμε λεφτόδεντρα, αλλά θα κλαδέψουμε τα κλεπτόδεντρα».

«Η κοινωνία έχει μεγάλο θυμό και δυσαρέσκεια», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι ακόμη και στις δημοσκοπήσεις, οι εταιρείες κάθε δύο ημέρες κλείνουν την “ψαλίδα”. Ακολούθως πρόσθεσε: «Η κατάρρευση της κυβέρνησης φαίνεται με γυμνό μάτι. Το αν θα χάσει ή κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές έχει κριθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Το ζήτημα για εμένα που είμαι ο παλαιότερος αρχηγός κόμματος, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης -καίτοι ο ίδιος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης δεν θα ήταν καν στην πολιτική ζωή- είναι ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί.

Το δύσκολο δεν είναι η νίκη στις εκλογές, αυτό έχει κριθεί. Το δύσκολο θα είναι η ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας την επόμενη ημέρα. Όσο περνά ο καιρός ο κ. Μητσοτάκης εξαντλεί την δυνατότητά του να έχει μία αξιοπρεπή ήττα αλλά εξαντλεί ταυτόχρονα και τα δικά μας πολεμοφόδια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει ανθρωπιστική κρίση αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα».

Ο Ανδρουλάκης στην “γκρίζα ζώνη”

Για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τα εξής: «Ο κ. Ανδρουλάκης καλό είναι εκτός από το τι δεν θέλει, να μας πει και τι θέλει. Καλό είναι να μιλήσει προγραμματικά και να μας πει τι θέλει, γιατί μέχρι τώρα κινείται στην γκρίζα ζώνη, στην ζώνη του “δεν γνωρίζω-δεν απαντώ”». Για την κατηγορία ότι «προσπαθεί να στραγγαλίσει το ΚΙΝΑΛ» ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Αν προσπαθούσαμε να στραγγαλίσουμε τις πολιτικές δυνάμεις δεν θα θεσπίζαμε την απλή αναλογική. Εμείς πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας».

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη και στις προτάσεις του είπε: «Δεν πρέπει να μας λέει μόνο ποιους δεν θέλει, αλλά ποιες είναι οι προγραμματικές του θέσεις. Τους πρωθυπουργούς τους βγάζει ο ελληνικός λαός και οι συσχετισμοί της κάλπης και όχι οι παρακάμαρες. Αν μας λέει ότι δεν θέλει τον τάδε ή τον δείνα ας μας πει και ποιον θέλει. Γιατί θα πάει σε εκλογές χωρίς να ξέρει ο λαός ποιος θα είναι πρωθυπουργός;

Αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι πρώτο κόμμα ας διεκδικήσει να είναι εκείνος πρωθυπουργός. Απευθυνόμαστε και σε άλλες δυνάμεις όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ με ξεκάθαρες θέσεις. Διεκδικούμε να σταματήσει η κοινωνική λεηλασία, να έχουμε πολιτική αλλαγή, να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Όποιος κινείται στην γκρίζα ζώνη κάνει ζημιά και στον εαυτό του. Δεν μπορείς να μην ξεκαθαρίζεις ότι θέλεις να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να μην ξεκαθαρίζεις ότι δεν θα γίνεις δεκανίκι της. Το ΠΑΣΟΚ πήγε στο 6% γιατί συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά».

Το μήνυμα του Συνεδρίου

Για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές εντάσεις ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η εικόνα ενός Συνεδρίου τόσο μαζικού, είναι η εικόνα ενός κόμματος που έχει ανασυνταχθεί και είναι έτοιμο να διεκδικήσει την νίκη και την διακυβέρνηση. Το μήνυμα είναι ξέρουμε, μπορούμε, είμαστε έτοιμοι. Τα Συνέδρια της Αριστεράς που δεν είναι προκάτ έχουν εντάσεις και πάθος γιατί γίνεται διάλογος και παίρνονται αποφάσεις».

Υποστήριξε τέλος ότι «δεν ισχύει ότι υπάρχει ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει προσπάθεια από μερίδα του Τύπου να δημιουργήσει μία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί να αλλάξει η μεγάλη εικόνα που συνιστά μία πλήρη αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι