ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στις καλένδες η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οξεία αντίδραση Κασσελάκη

Στις καλένδες μετά τις ευρωεκλογές η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια,

Μετατίθεται χρονικά η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, όπως προκύπτει από τη συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης για στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια απάντησε: «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα».

Η απάντηση αυτή σε συνδυασμό και με τις επιφυλάξεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ (και τις αντιρρήσεις ως προς την τεκνοθεσία) εκτιμάται ότι επί του παρόντος κλείνει την προοπτική άμεσης κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

«Ανασχηματισμός θα γίνει;» ήταν η άλλη ερώτηση που έθεσαν οι δημοσιογράφοι στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. «Δεν έχει άλλο. Αυτό ήταν. Το χάσατε» απάντησε. «Δεν έχει δεύτερο μέρος;», ήταν η δεύτερη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μόνο εάν πάω στο βουνό», απάντησε.

Για το αν «το Νταβός μετράει» -ως τρίτη ερώτηση στον πρωθυπουργό- απάντησε: «Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός».

Έντονη αντίδραση Κασσελάκη

Την αντίδραση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε η παροιμία που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης«μην βάζετε το κάρο πίσω από το άλογο» όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα! Η ισότητα είναι το «κάρο»; Και η «σέλα» ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης; Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα. Τον καλώ να πει ξεκάθαρα: -Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ; -Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ανάρτηση στο λογαριασμό του στο X στα ελληνικά και στα αγγλικά.