ΑΠΟΨΗ

Ταγίπ αλλοίμονο σου αν περάσεις το όριο της απέραντης ανοχής μας!

Ταγίπ αλλοίμονο σου αν περάσεις το όριο της απέραντης ανοχής μας! Πέτρος Πιζάνιας

Δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Δεν θα ανεχθούμε επιθετικότητα και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας». Ο απέναντι γείτονας πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μαζί με σύσσωμη την αντιπολίτευση του (εκτός τους Κούρδους) κάνουν δηλώσεις εδώ και χρόνια με εκατοντάδες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, την Θράκη ίσως και αλλού, αμέτρητες παραβιάσεις στον αέρα και στην θάλασσα.

Έτσι η δήλωση του πρωθυπουργού στο σκέλος που λέει «Δεν θα ανεχτούμε….» προφανώς εννοεί μετά από ένα αριθμό. Πρέπει να ορίσουμε ένα αριθμό με βάση το εκτόπισμα και την συνεπαγόμενη γενναιοδωρία του κ. Μητσοτάκη. Ας πούμε, συνεπώς, ότι τα τουρκικά αεροπλάνα θα γίνονται ανεκτά να παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία από τον πρωθυπουργό, την κυβέρνησή και τους βουλευτές του όταν φτάσουν ένα αριθμό υπερπτήσεων διακόσιες την ημέρα, ενώ στην θάλασσα τα πλοία θα πρέπει να περιοριστούν στις εκατόν ενενήντα!

Η μέτρηση όμως δεν ξεκινάει άμεσα αλλά μόλις ολοκληρωθεί το υπερόπλο της διεθνοποίησης όπως δήλωσε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, αυτός ο άλλος Ταλεϋράνδος. Διότι ως γνωστόν τα ελληνοτουρκικά παρέμεναν επτασφράγιστο μυστικό, κανείς δεν τα γνώριζε στον πλανήτη και τώρα θα τα βγάλουν οι γενναίοι Έλληνες κυβερνήτες στα διεθνή φόρα για να πάθουν πατατράκ οι Τούρκοι.

Οπότε, διεθνοποίηση συν το όριο των διακοσίων τουρκικών υπερπτήσεων και εκατόν ενενήντα στην θάλασσα την ημέρα πάει η Τουρκία θα καταβαραθρωθεί. Καημένε Ταγίπ, πρόσεχε. Στην θέση σου δεν θα ξεπερνούσα τις 199 υπερπτήσεις ημερησίως οπότε τα “χρυσομπουκωμένα” ελληνικά κανάλια  και οι εφημερίδες (τουαλέτας) θα σε καλύψουν, βάφοντας τις υπερπτήσεις σου σαν γαλανόλευκη επιτυχία, συν την προβολή μιας τουρκικής σειράς για μπόνους…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι