ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα κοντράρει τον Τσίπρα η “Ομπρέλα” για εκλογή προέδρου

Θα κοντράρει τον Τσίπρα η "Ομπρέλα" για εκλογή προέδρου, Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Εσωκομματικό ενδιαφέρον αποκτά το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της “Ομπρέλας”, να καταθέσει διαφορετική δική της πρόταση για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα κατατεθεί σήμερα το απόγευμα και θα είναι σε αντίθεση με την πρόταση Τσίπρα για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση.

Η εσωκομματική “Ομπρέλα” αντίθετα θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή να εκλέγονται από το Συνέδριο του κόμματος. Μεταξύ των προσώπων που εισηγούνται την πρόταση είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Ανδρέας Παπαδημούλης.

Τα μέλη της Ομπρέλας αποφάσισαν με την πρότασή τους να προκαλέσουν καταμέτρηση των δυνάμεων, θεωρώντας ότι μπορούν να αποσπάσουν το 30% των συνέδρων. Ζητούν μάλιστα η εκλογή να γίνει με κάλπη ώστε, δια της μυστικότητας, να μπορέσουν να απελευθερωθούν μέλη και στελέχη που έχουν επιμέρους διαφωνίες με την ηγεσία.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι