ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη “μετάλλαξη Σαμαρά” φοβήθηκε ο Κυριάκος και ακύρωσε το συνέδριο;

Τη "μετάλλαξη Σαμαρά" φοβήθηκε ο Κυριάκος και ακύρωσε το συνέδριο; Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Επιμένουν οι φήμες στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, που καλλιεργούν πρόσωπα εντός εκτός και επί τα αυτά της ΝΔ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγήθηκε στην απόφαση για την αναβολή του τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, από τον φόβο της πανδημίας και ειδικότερα της “μετάλλαξης Σαμαρά”!

Σύμφωνα με αυτές τις φήμες, ο πρωθυπουργός πήρε την συγκεκριμένη απόφαση για να αποφύγει μία μετωπική αντιπαράθεση στο Συνέδριο με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος από την πλευρά του είναι αποφασισμένος όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να βάλει επί τάπητος την δική του ατζέντα, αυτή την φορά όχι μόνο για τα εθνικά θέματα, αλλά για την πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος.

Εν ολίγοις να υπενθυμίσει ότι «η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι» και να θέσει το ερώτημα «με την Δεξιά και Νέα Δεξιά τι γίνεται;». Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπήρξε και προσέγγιση από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης του κόμματος για να αποτραπεί η παρέμβαση Σαμαρά ή να μετριαστεί το περιεχόμενο.

Και αυτό παρότι από την πρώτη στιγμή, από το σαμαρικό περιβάλλον διέρρευσε ότι καλώς αναβλήθηκε το συνέδριο λόγω της έξαρσης της πανδημίας και της άγνωστης έκβασης της μετάλλαξης “O”. Φυσικά οι παραπάνω φήμες διαψεύδονται κατηγορηματικά. Το βέβαιο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλούσε στο Συνέδριο, όπως έχει κάνει και σε όλα τα προηγούμενα. Και μάλλον δεν θα αλλάξει την απόφασή του, όποτε κι αν γίνει.

Όπως επίσης σίγουρο είναι ότι θα καταθέσει τις δικές του απόψεις και θα θέσει τα δικά του επίδικα για την χώρα και για το κόμμα. Αναμενόμενο είναι, λοιπόν, ότι θα μετρηθεί και το χειροκρότημα. Παραδοσιακά το μοιράζεται με τον πρόεδρο του κόμματος. Άλλωστε οι, όχι λίγοι οπαδοί του, θεωρούν πάντα ότι ο «ο Αντώνης είναι ο αρχηγός, ο Κυριάκος είναι ο πρόεδρος».

Είναι, όμως, αυτός ο λόγος που ο Κυριάκος ανέβαλε το Συνέδριο; Είναι αρκετός ο φόβος για την παρέμβαση Σαμαρά να τον οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση; Κάποιοι “γαλάζιοι” το αρνούνται κατηγορηματικά, αλλά κάποιοι άλλοι το υποστηρίζουν με τον τρόπο τους. Κατηγορηματική απάντηση δεν υπάρχει, αλλά, όπως συμβαίνει πάντα, παρόμοιες αποφάσεις λαμβάνονται όχι αποκλειστικά για έναν λόγο. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι ότι ο Σαμαράς είναι μία από τις αιτίες…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι