Τζαρτζάρουν τον Κυριάκο μέσω Πελώνη οι σαμαρικοί

Τι δήλωσε η Πελώνη για εμβολιασμένους και επίσκεψη Ζάεφ

Θέμα κυβερνητικής εκπροσώπου θέτουν πλέον, εμμέσως πλην σαφώς, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, λόγω των παλαιότερων tweet που η κ. Πελώνη είχε κάνει όταν ήταν δημοσιογράφος. Αλλά και στη χθεσινή της απάντησης στο μπρίφινγκ απέφυγε να δηλώσει δημοσίως ότι αναθεωρεί τις απόψεις της, με συνέπεια να συνεχίζονται οι αντιδράσεις.

Ενδεικτικό των αντιδράσεων που πλέον γενικεύονται είναι το το tweet του βουλευτή Πάτρας, Ανδρέα Κατσανιώτη: «Διαβάζοντας δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σε σχέση με τον σάλο που προκάλεσαν παλαιότερες απόψεις της (χλευασμός σε πατρίδα, Ορθοδοξία, παράταξη, πρώην πρωθυπουργούς, κλπ) και μάλιστα με σχολιασμό πολλές φορές χυδαίο, εκπλήσσομαι που δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη». Στο tweet του σαμαρικού, Ανδρέα Κατσανιώτη έκαναν like, δείχνοντας την συμφωνία τους, μία πλειάδα επίσης σαμαρικών βουλευτών: Κώστας Καραγκούνης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στέργιος Γιαννάκης, Φώντας Μπαραλιάκος.

Σε ένα παράλληλο επίπεδο κινείται η ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή δύο ακόμη βουλευτές του ιδίου εσωκομματικού κλίματος, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Θάνος Πλεύρης, που αφορά στην ΕΡΤ, με αφορμή τραγούδι για τους κουκουλοφόρους. Σε ό,τι αφορά την Αριστοτελία Πελώνη, πέρα από τα παλαιότερα tweet της, εκείνο που ενόχλησε ήταν η απάντηση που έδωσε στο μπρίφινγκ, όταν της ετέθη το ερώτημα: «Για ποιο πράγμα  εγκαλούμαι; Γιατί σχολίαζα πριν από δέκα χρόνια με διαφορετική ιδιότητα την επικαιρότητα; Ή γιατί δεν έσβησα τα tweet όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική; Η πρακτική αυτή των τυμβωρύχων είναι φθηνή τακτική που δείχνει την αγωνία κάποιων».

Αντιδράσεις βουλευτών

Εμφανώς αμήχανη η κ. Πελώνη αντιπαρήλθε την ουσία του θέματος και απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη, ή έστω να δηλώσει ότι έχει αναθεωρήσει την στάση της, κάτι που θα ικανοποιούσε τους βουλευτές της ΝΔ. Η απάντησή της εκλήφθηκε ότι εμμένει στις θέσεις της. Όπως σχολιάζουν οι βουλευτές και όχι μόνο ο Ανδρέας Κατσανιώτης, αλλά και όσοι συμφώνησαν δημοσίως μαζί του, δεν είναι μόνο ότι η κ. Πελώνη είχε στραφεί κατά του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των στελεχών, που τώρα είναι υπουργοί της κυβέρνησης που υπηρετεί.

Σημασία κατά αυτούς αποδίδεται, κυρίως, ότι είχε αποδοκιμάσει την ορθοδοξία και τον πατριωτισμό, που αποτελούν τα ιδεολογικά θεμέλια της παράταξης. Κάπως έτσι, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τίθεται πλέον ζήτημα διατήρησής της στην θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Άλλωστε η κ. Πελώνη είναι πάντα αναπληρώτρια. Δεν είναι δίχως σημασία η κοινή εμφάνιση βουλευτών της σαμαρικής πτέρυγας.

Έρχεται δε σε συνέχεια των δηλώσεων που έκαναν ο Στράτος Σιμόπουλος και ο Ανδρέας Κατσανιώτης για την πανδημία, καθώς και ο Γιώργος Βαγιωνάς για τα μεταλλεία Χαλκιδικής και ο Γιάννης Βρούτσης για την υπόθεση Φουρθιώτη και μάλιστα ο τελευταίος με δηλώσεις του στο “επάρατο” για το Μαξίμου, Documento. Στους βουλευτές κατά της Πελώνη προστέθηκε και ο Γιάννης Παππάς, επίσης σαμαρικός.

Καθώς η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο σε διαφορετικά πεδία της ασκούμενης πολιτικής, αυξάνεται και η κινητικότητα μεταξύ των βουλευτών. Η τοποθέτηση Σημίτη και η ουδέτερη στάση της ηγεσίας Μητσοτάκη στην διελκυστίνδα για το Ελσίνκι, προκάλεσαν δυσαρέσκεια και αφύπνισαν την καραμανλική πτέρυγα. Οι δηλώσεις των 11 βουλευτών ήταν και μήνυμα προς τη ηγεσία. Έχει επίσης σημασία ότι έγιναν στην δεύτερη πιο “μισητή” για το Μαξίμου εφημερίδα, την “Δημοκρατία”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι