ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργοί ψάχνουν πού θα είναι υποψήφιοι

Υπουργοί ψάχνουν πού θα είναι υποψήφιοι, Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά τα στελέχη του ετοιμάζονται στο παρασκήνιο, όπου και προκύπτουν καραμπόλες σε επίπεδο κορυφής. Η μία από αυτές αφορά τον υπουργός Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που αναζητά εκλογική περιφέρεια.

Από νωρίς είχε ακουστεί για την Α’ Πειραιά, λόγω παλαιών δεσμών του υπουργού. Εκεί η ΝΔ με την απλή αναλογική προβλέπεται  ότι θα εκλέξει δύο βουλευτές. Η μία είναι ήδη κλεισμένη από τον “εκπρόσωπο της μανιάτικης κοινότητας”, και νυν υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδο. Η δεύτερη θα είναι εκείνη που θα πριμοδοτήσει ο ισχυρός παράγοντας του Πειραιά και του Ολυμπιακού. Δεν είναι κομψό, αλλά θα μπορούσε να γίνει…

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ότι στην Α’ Πειραιά κατευθύνεται και η “στραπατσαρισμένη” από την υπόθεση “Χαμόγελο του Παιδιού”, υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. Από τα νέα πρόσωπα που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αρχικά προοριζόταν για την Α’ Αθήνας. Αλλά εκεί υπάρχει συνωστισμός κορυφαίων στελεχών και υπουργών και δεν έχει τύχει να εκλεγεί. Γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς το λιμάνι.

Κάπως έτσι η εκλογή του Γιώργου Γεραπετρίτη καθίσταται αβέβαιη, κάτι που για ένα τόσο κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος δεν είναι ανεκτό. Μένει, λοιπόν, το ερώτημα εάν θα φροντίσει να στείλει σε άλλη εκλογική περιφέρεια τη νέα υφυπουργό, ή ο ίδιος θα στραφεί σε άλλη εκλογική περιφέρεια της Αττικής που για κάποιους λόγους θα του εμπνεύσει μεγαλύτερη σιγουριά; Εκτός κι αν είναι ξανά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θέμα όμως που προκαλεί άλλου είδους γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος.

Πρόβλημα πάντως εκλογής έχουν και άλλα στελέχη, όπως ο Άκης Σκέρτσος. Ο δεύτερος υπουργός Επικρατείας στο Συνέδριο θέλησε να “επανασυστηθεί σαν γιος του μυλωνά”, και εμφανίστηκε σαν εκπρόσωπος των δικαωματιστών κάνοντας αναφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, των γυναικών, κλπ. Μόνο που αυτά μπορεί να αρέσουν στο αφεντικό, αλλά δεν έχουν και μεγάλη απήχηση στην εκλογική βάση της ΝΔ.

Ο μόνος που φαίνεται να μην έχει πρόβλημα είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι αρχικές πληροφορίες τον έφερναν να κατεβαίνει στην Α’ Αθήνας. Αν και πολύ δύσκολη εκλογική περιφέρεια, ο άλλος Κυριάκος δεν θα είχε πρόβλημα, πιθανότατα, μάλιστα, θα εκλεγόταν και πρώτος. Κι αυτό γιατί έχει καταστεί στα μάτια του μέσου Έλληνα ένα διαφορετικό είδος πολιτικού. Έχει να επιδείξει απτό έργο, που κάνει τη ζωή του μέσου Έλληνα πιο εύκολη.

  Γιατί η Λεπέν δεκαπλασίασε τις έδρες της

Από την άλλη κυκλοφορεί και η πληροφορία ότι ενδεχομένως ο Μητσοτάκης να τον κρατήσει στο Επικρατείας για να εκμεταλλευτεί προεκλογικά τη δημοφιλία του. Πώς; Αναθέτοντάς του τον ρόλο του εκπροσώπου της ΝΔ. Πάντως, να θυμάστε την Κόμπρα, ο Πιερρακάκης ίσως σύντομα να εκτοξευθεί πολύ ψηλά…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι