ΣΧΟΛΙΟ

Πέντε χορωδίες και ένα κονσέρτο – Η μαγεία της μουσικής

Πέντε χορωδίες και ένα κονσέρτο – Η μαγεία της μουσικής, Ηλιάδης Παντιάς

Μία μοναδική μουσική συνάντηση,

Μέσα στα πλαίσια του μήνα Γαλλοφωνίας και με την ευκαιρία της εικοστής επετείου από την δημιουργία της, η χορωδία “Chypre en Cœur” διοργάνωσε ψες ένα κονσέρτο πέντε χορωδιών. Σ’ ένα πολιτιστικό συναπάντημα στο Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Λευκωσίας, οι χορωδίες των Δήμων Αγλαντζιάς, Κλήρου και Λατσιών συναντήθηκαν με την χορωδία “Chypre en Cœur” και την χορωδία του Γαλλό-Κυπριακού σχολείου και ερμήνευσαν ξεχωριστά, και στο τέλος, όλες μαζί γνωστές επιτυχίες από το ελληνικό και γαλλικό ρεπερτόριο.

Γράφω αυτό το σημείωμα, ως σημείωμα ενθάρρυνσης, και για να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της πολιτιστικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία εθελοντών που χαρακτηρίζονται από μεράκι και την επιθυμία να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στον πολιτισμό. Στους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες, τα παιδιά για την προσπάθειά τους, τα μέλη των χορωδιών κάποιας ηλικίας, τους μαέστρους και τους μουσικούς που συνόδευαν, εύγε! Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, τελούσε υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και του Δήμου Λευκωσίας.

Σε δύσκολους καιρούς, όπου αρχές και αξίες αμφισβητούνται, ο Πολιτισμός λειτουργεί δραστικά. Τις ιεραρχεί στη ορθή τους βάση και δείχνει την πορεία. Είναι πυξίδα μέσα στο δάσος. Πόσο μάλλον, όταν προέρχεται από πρωτοβουλίες απλών, ανιδιοτελών ανθρώπων. Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν στήριξης και ενθάρρυνσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι