ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην Chili art gallery στο Θησείο – Εστιάζοντας στη Μορφή

Στην Chili art gallery στο Θησείο – Εστιάζοντας στη Μορφή, Μελαχροινή Μαρτίου

Η στάση σε μια συλλογική εικαστική παρουσίαση που προσεγγίζεται με διαφορετικό ύφος, υλικά και ενότητες το θέμα της “Πρόσωπο, Μορφή, Εικόνα” στην Chili art gallery στο Θησείο, ήταν αφορμή για ανατροφοδότηση νέων σκέψεων. Οι συμμετέχοντες δημιουργοί, καλλιτέχνες, ένα παζλ της ευρύτερης ηλικιακής και κοινωνικής διαστρωμάτωσης, προσέφεραν ερεθίσματα που αποτύπωναν με ιδιαίτερη δεξιότητα την ευαισθησία τους, σε ζητήματα metoo, αγωνίας, λύτρωσης, ναρκισσισμού, ευρηματικότητας, απόγνωσης, τρυφερότητας, υποκρισίας…

Στην έκθεση αυτή συμμετείχαν οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αλέξιος Τσίτουρας, Marie-Μαρία Χαρίτου, Γωγώ Πιτσόκου, Μιχάλης Παπακαλοδούκας, Δημήτρης Χατζόπουλος, Γιώργος Μπακαλούμης, Κατερίνα Μπεκιάρη-Βασιλείου, Αλέξανδρος Σπεντζάρης, Ναυσικά Τομασέν, Δημήτρης Κυριάκος, Άρις Ασσαριωτάκης, Νάγια Πασχάλη, Νίκος Κλάδης, Σαλώμη Παντελίδου, Ολίνα Δακτυλίδη, Handloft made, Νανά Ασημακούλα, Ιφιγένεια Κυπραίου, Τατίνι Μαριάννα Μωραίτου, Ιωάννης Τσαγανός, Πάρης Χριστοδούλου, Πηνελόπη Βολτέρρα, Χρύσα Παπανδρίκου, Γιώργος Αποστολόπουλος, Χριστόφορος Τοφαλλή, Πολίνα Σίμου. Stavr.eau, Αλεξάνδρα Παλαμιδά, υπό την οργανωτική μπαγκέτα του Πάρη Καπράλου.

Κι επειδή την τέχνη την βιώνεις, στο βαθμό που υποκειμενικά ο καθένας ανακαλύπτει μέσα από την σχεδιαστική αντίληψη των έργων τους συμβολισμούς της, η επίσκεψη σε τέτοιους χώρους ανασύρει θαμμένα αντανακλαστικά.

Είναι αυτή η διάφανη διαπερατότητα στην ματιά του θεατή, άλλοτε αχνή κι άλλοτε εκρηκτική που συγκινείται από την ιδιαίτερη δεξιότητα όπως εκφράζεται σε ένα έργο με έντονο περίγραμμα, η με αφαιρετικό τρόπο σε μια σύμμεικτη αλληλουχία διαφορετικών εκφράσεων.

Κι αυτό είναι το γνώρισμα των πολλών εικαστικών και γλυπτών που συμπράττουν. Σκοτεινή, ή φωτεινή η ματιά τους, με προοπτική ή σχεδιαστική υπερβολή, με έντονη παλέτα χρωμάτων, με ιδιαίτερα συμβολικά ευρήματα προκαλεί ένα μίνι διαλογισμό που εστιάζεται στα αισθητικά στοιχεία του έργου.

Και φεύγεις με την επιβεβαίωση ότι ο ταπεινός ρόλος της τέχνης, αναφερόμενη ως μη ειδικός, είναι να βοηθήσει ίσως να ανακαλύψεις νέους τρόπους προσέγγισης και σκέψης διευρύνοντας την οπτική σου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι