19χρονη γέννησε μόνη - Νεκρό το βρέφος - Νοσοκομείο εκείνη

-

Μια 19χρονη γέννησε μόνη της στη Ναύπακτο και το μεν βρέφος είναι νεκρό, η δε μητέρα παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία και νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία δεν έχει καταλήξει ακόμα για τα αίτια θανάτου του νεογνού ή και αν ήταν νεκρό προτού γεννηθεί. Την μητέρα επισκέφθηκε και ψυχίατρος.

Η 19χρονη απέκρυψε -άγνωστο πώς- την εγκυμοσύνη της από τους γονείς της με τους οποίους ζούσε μαζί. Όταν η κοπέλα μετά τη γέννα παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία, οι γονείς της (χωρίς να ξέρουν τίποτα για το νεογνό, όπως λένε) την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου και από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για αγνώστου αιτιολογίας γυναικολογική αιμορραγία, αλλά ότι είχε προηγηθεί τοκετός. Τότε ο πατέρας της 19χρονης ξαναγύρισε στη Ναύπακτο και -όπως είπε- βρήκε το νεογνό νεκρό στο μπάνιο. Το νεογνό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όμως πλέον ήταν αργά.

Το νοσοκομείο ειδοποίησε την αστυνομία που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος της 19χρονης "για έκθεση με συνέπεια το θάνατο  νεογνού". Η κοπέλα συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενη. Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει αν το νεογνό γεννήθηκε νεκρό ή αν πέθανε εν συνεχεία από παθολογικά ή άλλα αίτια, του φόνου μη αποκλειουμένου από την Αστυνομία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.