20χρονος ειδικός φρουρός φέρεται να λήστεψε ή να εκβίασε επιχειρηματία

-

Εικοσάχρονος ειδικός φρουρός φέρεται να εισέβαλε με συνεργό του σήμερα το πρωί στο σπιτι εμπόρου αυτοκινήτων στην Αργυρούπολη με το πρόσχημα αστυνομικού ελέγχου και, αφού πέρασε στον επιχειρηματία χειροπέδες, του απέσπασε 40.000 ευρώ.

​Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι ο ειδικός φρουρός προσπάθησε να «φυτέψει» στο σπίτι του ναρκωτικές ουσίες που δεν ήταν στην κατοχή του. Κατέθεσε ότι ο αστυνομικός και ο συνεργός του, του έδειξαν ναρκωτικά και του είπαν «αν δεν πληρώσεις, θα πούμε ότι τα βρήκαμε στο σπίτι σου».

«Υπέκυψα και τους έδωσα 40.000 ευρώ», κατέθεσε. Και όταν οι δύο άνδρες αποχώρησαν, βγήκε από το σπίτι φωνάζοντας "βοήθεια" με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν την Αστυνομία.

Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν και όταν ένας γείτονας του εμπόρου αυτοκινήτων επιχείρησε να τους σταματήσει, ο αστυνομικός σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και τον απείλησε.

Μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που μετέβησαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν.

Οι αστυνομικός οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων λόγω της ιδιότητάς του. Ο νεαρός είχε μπει στην Αστυνομία μόλις πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη και ο επιχειρηματίας, επειδή οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν δεν ήταν δικά του. Μία εκδοχή που εξετάζεται, ήταν πως επρόκειτο για εκβίαση -ότι αν δεν τους πλήρωνε, θα τον πήγαιναν κατηγορούμενο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.