Ο αμερικανικός κολοσσός Applied Materials εξαγόρασε την ελληνική Think Silicon

-

Στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Think SilIcon προχώρα η αμερικανική Applied Materials

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλη «έξοδο» fund από αυτά που συμμετέχουν στο Equifund.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Applied Materials είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip υπολογιστή και προηγμένης οθόνης στον κόσμο. Έχει παρουσία σε 18 χώρες και πάνω από 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ τα έσοδα της για το 2019 έφθασαν στα 14,61 δισ. δολάρια.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως η διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Think Silicon παραμένουν στην Πάτρα και την Αθήνα και συνεχίζουν να εξυπηρετούν το διαρκώς αυξανόμενο διεθνές πελατολόγιό τους και να αναπτύσσουν το φιλόδοξο προϊοντικό και τεχνολογικό τους πλάνο ανάπτυξης στο χώρο των ηλεκτρονικών και ημιαγωγών.

Συγκεκριμένα, η Think Silicon, η οποία ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα, και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για wearables, συσκευές ΙοΤ (Internet of Things), οικιακές συσκευές  και οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού , ενώ εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα επέκτεινε τη προϊοντική γκάμα  της σε λύσεις απευθυνόμενες στο χώρο των λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης  επεξεργαστών χαμηλής ισχύος για edge computing.

Στην ανακοίνωση της η Metavallon VC κάνει λόγο για μία ψήφο εμπιστοσύνης στο εκκολαπτόμενο οικοσύστημα νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών και venture capital στην Ελλάδα και χαρακτηρίζει τη Think Silicon ως ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα όπου ταλαντούχοι επιχειρηματίες κατάφεραν να αναπτύξουν καινοτόμα τεχνολογία για την παγκόσμια βιομηχανία των ημιαγωγών.

Σε γραπτή δήλωση του που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις, κ. Γιάννης Τσακίρης, αναφέρει:

«Η ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων μέσα από το ΕΣΠΑ, όπως το Equifund, για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως με σωστό μείγμα χρηματοδότησης, ικανούς διαχειριστές ταμείων επιχειρηματικών συμμετοχών, δηλαδή venture capital, και καινοτόμους επιχειρηματίες, η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Οι επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία είναι εξαιρετικά σημαντικές, διότι ανοίγουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης εγκατέλειπαν τη χώρα επειδή δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν  τις επαγγελματικές τους βλέψεις στην Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο, οι επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία είναι προτεραιότητά μας και δίνουμε σημαντικά οικονομικά κίνητρα ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες».

Τέλος, η συνιδρύτρια και partner της Metavallon VC, Μυρτώ Παπαθάνου δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εξαγορά, η οποία σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την εταιρεία. Πιστεύουμε ότι η επένδυση και η υποστήριξή μας συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτάχυνση των επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρείας και στην τελική εξαγορά της. Η ψήφος εμπιστοσύνης από έναν παγκόσμιο ηγέτη στον χώρο των ημιαγωγών αποτελεί επιβεβαίωση της απαράμιλλης αξίας που μπορούν να δημιουργήσουν εταιρείες που αναπτύσσουν βαθιά καινοτομία στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Αποτελεί επίσης επικύρωση της επενδυτικής μας στρατηγικής».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.