Λιβύη (LNA) : Αρχίζουμε συνομιλίες με Ελλάδα για ΑΟΖ

-

Ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τον Χαφτάρ στην ανατολική Λιβύη αναφέρει σε ανάρτησή του ότι συνομιλεί με τον Έλληνα ομόλογό του (τον Νίκο Δένδια) για ορισμό ΑΟΖ.

Ο Αμπντούλ Χαντί αλ Χαουαΐτζ (Abdul-Hadi Al-Hawaij), της κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων και υποστηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ, αναφέρει:

«Αρχίζουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον ορισμό θαλάσσιων συνόρων»

Τόσο η Λιβύη όσο και η Ελλάδα, υποστήριξε, συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, των ΑΟΖ, καθώς και να συζητήσουν διάφορα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών. Σε αυτά αναφέρεται σε συνέντευξή του στην οποία παραπέμπει εξάλλου με την ανάρτηση του. Εκεί τονίζει ότι η Λιβύη καλωσορίζει την συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου και ότι η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε οριοθετήσεις με βάση το διεθνές δίκαιο με την Ελλάδα. Εν συνεχεία καταφέρεται εναντίον της τουρκικής ανάμιξης στη Λιβύη.

Libya Begins Negotiations With Greece To Demarcate Maritime Borders

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.