Λιβύη (LNA) : Αρχίζουμε συνομιλίες με Ελλάδα για ΑΟΖ

Εξώδικο του Δοξιάδη στον Καλπαδάκη – Δεν κατασκεύασα κανένα ψεύδος

Ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τον Χαφτάρ στην ανατολική Λιβύη αναφέρει σε ανάρτησή του ότι συνομιλεί με τον Έλληνα ομόλογό του (τον Νίκο Δένδια) για ορισμό ΑΟΖ.

Ο Αμπντούλ Χαντί αλ Χαουαΐτζ (Abdul-Hadi Al-Hawaij), της κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων και υποστηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ, αναφέρει:

«Αρχίζουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον ορισμό θαλάσσιων συνόρων»

Τόσο η Λιβύη όσο και η Ελλάδα, υποστήριξε, συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, των ΑΟΖ, καθώς και να συζητήσουν διάφορα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών. Σε αυτά αναφέρεται σε συνέντευξή του στην οποία παραπέμπει εξάλλου με την ανάρτηση του. Εκεί τονίζει ότι η Λιβύη καλωσορίζει την συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου και ότι η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε οριοθετήσεις με βάση το διεθνές δίκαιο με την Ελλάδα. Εν συνεχεία καταφέρεται εναντίον της τουρκικής ανάμιξης στη Λιβύη.

Libya Begins Negotiations With Greece To Demarcate Maritime Borders

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι