60 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

-
104

Σε εμπλοκές, υπερπτήσεις ελληνικών νησιών και μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν εξήντα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FiR Αθηνών.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, σε πέντε περιπτώσεις οι διαδικασίες αναχαίτισης από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.

Συνολικά πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν έντεκα τουρκικά αεροσκάφη (έξι F- 16, δύο F-4 και τρία κατασκοπευτικά CN - 235. Από τις 60 παραβιάσεις οι 43 σημειώθηκαν από τα τουρκικά μαχητικά και οι 17 από τα CN-235.

Νωρίτερα το πρωί, είχαν πραγματοποιηθεί πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τρία ελληνικά νησιά. Δύο τουρκικά F-16 και ακόμη δύο τουρκικά F-4 που φαίνεται ότι προχώρησαν συνδυαστική άσκηση ώρα 14:42 πέταξαν σε ύψος 16.000 ποδών πάνω από τις νήσους Στρογγυλό και Πλάκα.

Δύο λεπτά αργότερα, τα ίδια τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε ύψος 16.000 ποδών πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.