Αισιόδοξος ο Τραμπ για την συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη Κιμ

-
21

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αισιόδοξος και ελαφρώς ανυπόμονος για την επικείμενη ιστορική σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη Σιγκαπούρη και το ερώτημα όλων είναι αν ο Τραμπ θα καταφέρει εκεί που έχουν αποτύχει όλοι οι προκάτοχοί του.

«Χαρούμενος που είμαι στη Σιγκαπούρη, ανυπομονησία στην ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά»,ανέφερε ο Τραμπ. Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη. Κεντρικό πρόσωπο των διαπραγματεύσεων πάντως είναι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που έχει συναντηθεί δύο φορές με τον Κιμ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε την πλήρη, αξιόπιστη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», είχε αναφέρει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA έκανε λόγο για «μια νέα εποχή», επιβεβαιώνοντας ότι η αποπυρηνικοποίηση και ένας μηχανισμός για τη διασφάλιση της μόνιμης ειρήνης στην κορεατικής χερσόνησο» θα είναι στην ατζέντα της συνόδου κορυφής.