Αλβανός τις έβαζε να γεννάνε, πουλούσε τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη και τελικά τις σκότωσε

-

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για εμπόριο βρεφών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν από διπλό φονικό στα Τίρανα: 59χρονος σκότωσε δύο αδελφές που τις χρησιμοποιούσε για "παραγωγή" μωρών τα οποία πουλούσε στην Ελλάδα...

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε κατόπιν δημοσιευμάτων σε ελληνικά μέσα που μετέδωσαν καταγγελίες συγγενών των θυμάτων σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο δράστης χρησιμοποιούσε δύο αδελφές τις οποίες εξέδιδε και όταν έμεναν έγκυες από πελάτες ή από τον ίδιο, πουλούσε τα μωρά τους στην Ελλάδα -άγνωστο αν οι αγοραστές ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί που έρχονταν επί τούτου στην Βόρειο Ελλάδα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαλευκανθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες περί παράνομων υιοθεσιών κι αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα. Το τελευταίο κύκλωμα που είχε εντοπισθεί και διαλυθεί στη Βόρειο Ελλάδα ήταν βουλγαρικό.

Πάνω από δέκα παιδιά φέρονται να γεννήθηκαν σε ελληνικά μαιευτήρια και να πωλήθηκαν έναντι αμοιβής με τη βοήθεια δικηγόρου ο οποίος εν τω μεταξύ απεβίωσε.

Το διπλό φονικό αποκαλύφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Τίρανα, όπου οι άτυχες γυναίκες, αλβανικής καταγωγής, έπεσαν νεκρές από πυρά Καλάσνικοφ με δράστη τον 59χρονο συμπατριώτη τους.Ο δράστης συνελήφθη. Κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης του ήταν η ανησυχία του ότι οι δύο αδελφές θα αποκάλυπταν όσα τις υποχρέωνε να κάνουν τα προηγούμενα χρόνια. Με τα χρήματα από την πώληση των βρεφών, αποπεράτωσε τη βίλα που έχτιζε. Ο ίδιος είχε αποκτήσει παιδιά και με τις δύο αδελφές και ένα από αυτά δεν το πούλησε: είναι 14ετών....

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.