Ανανεώθηκε η απαγόρευση πτήσεων από Σουηδία και Τουρκία - Από Αλβανία μόνο στην Αθήνα

-

Παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων από Σουηδία έως τις 19 Ιουλίου και από Τουρκία έως τις 31 Ιουλίου με την Τουρκία, σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες για μη Ευρωπαίους πολίτες.

Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών  χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια, οι 12 χώρες που απομένουν στην ευρωπαϊκή λίστα και εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις είναι οι ακόλουθες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Τίρανα και Σκόπια

Επίσης γνωστοποιείται ότι λογω της έξαρσης στις γειτονικές χώρες, όλες οι πτήσεις από Τίρανα και Σκόπια έως τις 31 Ιουλίου 2020 θα προσγειώνονται μόνον στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα τέθηκε σε ισχύ αεροπορική οδηγία (notam), από σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου έως τις 31 του μήνα και ώρα 23:59, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και των δύο γειτονικών μας χωρών θα διεξάγονται μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Εξαιρέσεις για τρίτες χώρες

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν και τα μέλη των οικογενειών τους, επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις και απαραίτητες μετακινήσεις, υγειονομικό και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό απαραίτητο για την Πολιτεία, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας βίζα σε ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν (κυβερνητικό, διπλωματικό προσωπικό, εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς, στρατιωτικοί, σπουδαστές, μέλη  ανθρωπιστικών οργανώσεων), οι επιβάτες τράνζιτ, και όσοι μη Ευρωπαίοι ταξιδεύουν για επιτακτικούς οικογενειακούς ή επιχειρηματικούς λόγους και έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από ελληνικό προξενείο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.