Ανθρώπινη αλυσίδα χιλιομέτρων για την ανεξαρτησία των Βάσκων

-

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Χώρα των Βάσκων στην Ισπανία ένωσαν σήμερα τα χέρια τους, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 202 χιλιομέτρων, για να εκφράσουν εκφράζοντας το δικαίωμά τους για την διεξαγωγή μιας περιφερειακής ψηφοφορίας ανεξαρτησίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανατροπή του Ραχόι και αποτελεί σαφέστατο πολιτικό μήνυμα προς τον νέο πρωθυπουργό, τον σοσιαλιστή Σάντσεθ, ο οποίος ανέβηκε στο αξίωμα με την καθοριστική ψήφο Βάσκων βουλευτών.

Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα της Ισπανίας, το οποίο συντάχθηκε στην δεκαετία του '70, μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο, υπαγορεύει ότι η χώρα είναι αδιαίρετη.

Νωπές είναι άλλωστε και οι εικόνες που ακολούθησαν την προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας, η οποί έγινε πριν έναν χρόνο και προκάλεσε την λήψη σοβαρών μέτρων από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.