Άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα ο Τραμπ

-

Ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής παρουσιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι συνεργάτες του Τραμπ.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, αρνητικά ήταν τα τεστ, τόσο του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς, όσο και άλλων αξιωματούχων, κάτι σημαντικό για την περίπτωση που χρειασθεί να αναλάβει άλλος την προεδρία.

«Ο πρόεδρος παρουσιάζει συμπτώματα που θα μπορούσαν να περιγραφούν σαν εκείνα ενός κρυολογήματος», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται μαρτυρίες ατόμων που ήταν παρόντες στις δραστηριότητες των Τραμπ τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ήταν αδιάθετος από την Πέμπτη;

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση στο Νιου Τζέρσι, την Πέμπτη, ήρθε σε επαφή με περίπου 100 άτομα και ήταν ήδη «ληθαργικός». Ο ίδιος ο Τραμπ το βράδυ της Πέμπτης δήλωνε πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα. Αν ήταν ήδη ληθαργικός, σημαίνει πως είχε ήδη πυρετό.

Μια άλλη πηγή αναφέρει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου κοιμήθηκε για κάποιο διάστημα την Τετάρτη, στο αεροσκάφος «Air Force One», κατά την επιστροφή του από συγκέντρωση στη Μινεσότα, όπου τον είχε συνοδεύσει η ασθενής σύμβουλός του. Εκείνη φέρεται να μην είχε συμπτώματα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης και μάλιστα το πρωί της ημέρας εκείνης  είχε κάνει rapid test και είχε βγει αρνητικό. Η 30χρονη Χόουπ Χικς νόσησε το απόγευμα τη Τετάρτης και έκανε κανονικό τεστ με μοριακό αναλυτή αυτή τη φορά,  το οποίο την επομένη το πρωί βγήκε θετικό. Τότε φέρεται να έκανε τεστ και ο Τραμπ.

Μπορεί να κυβερνήσει;

Επιπλέον, επικαλούμενοι αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον, οι NYT σημειώνουν ότι από τη διάγνωση και μετά, το πλάνο θεραπείας του Τραμπ βρισκόταν ακόμη υπό συζήτηση. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τονίζεται, δεν αποκλείεται να προβεί σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό ή σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, για να δείξει ότι είναι λειτουργικός και πως η διακυβέρνησή του θα συνεχίσει χωρίς προβλήματα.

Στο μεταξύ, αρνητικά στον κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ της κόρης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκας Τραμπ, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, όπως και του 14χρονου γιου του προέδρου.

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι έχουν και οι δύο προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 και ειναι καλά στην υγεία τους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.