Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην Συρία

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Τουλάχιστον 53 άμαχοι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές υπό τον έλεγχο ανταρτών και τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ, αλλά και εναντίον μιας κοινότητας υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού. Οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν από τους πιο φονικούς των τελευταίων μηνών, ανέφερε η ΜΚΟ.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων κάτω από τα συντρίμμια και τους θανάτους ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί σοβαρά», είπε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Μόνο στην κοινότητα Όρουμ αλ Κούμπρα, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, οι επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε 41 άμαχους, ανάμεσά τους 25 παιδιά, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της ΜΚΟ, η οποία δεν ήταν σε θέση να αποσαφηνίσει εάν οι βομβαρδισμοί έγιναν από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ή της Συρίας.

«Αυτός είναι ο πιο υψηλός απολογισμός στις περιοχές των ανταρτών στην επαρχία του Χαλεπιού όλο το 2018», σημείωσε ο Άμπντελ Ραχμάν. Στην επαρχία Ιντλίμπ 12 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς τόσο του συριακού καθεστώτος όσο και της Ρωσίας εναντίον δύο κοινοτήτων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.