Δεν ήταν και τόσο «φιλική» η επίσκεψη του Έλληνα πρέσβη στο ρωσικό ΥΠΕΞ

-
1135

Την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση «με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας», εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα Αντρέα Φρυγανά.

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται:

«Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η συνάντηση είχε χαρακτηριστεί νωρίτερα ως μία «φιλική συζήτηση», ενώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν ανακοινώθηκαν, κατά την διάρκειά της, αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των δύο Ρώσων διπλωματών και της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα άλλων δύο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.